Cum alegi cea mai buna casca moto?

cea mai buna casca motoO casca moto reprezinta un accesoriu obligatoriu pentru cei care conduc motociclete pe drumurile publice. Un astfel de obiect te poate proteja in diverse situatii si in special in cazul unui accident nedorit, putandu-ti salva viata.

Indiferent daca esti incepator sau avansat, in ceea ce priveste condusul unei motociclete, trebuie sa stii ca o casca moto iti poate oferi o calatorie in siguranta si o protectie adecvata pe doua roti.

Este distractiv si relaxant sa conduci o motocicleta, dar trebuie sa recunoastem ca in multe situatii, conducatorii acestor vehicule au tendinta sa conduca cu viteza, indiferent daca se gasesc pe o autostrada sau pe un drum judetean.

De aceea, exista riscuri mai mari sau mai mici, in functie de comportamentul motociclistilor in trafic.Pentru a le diminua, este vital sa purtam o casca moto, un mijloc de protectie de nepretuit.

Recomandarea expertilor din industria de profil este de a avea o casca moto de calitate, care sa ofere o protectie cat mai buna in zona capului, o parte a corpului uman destul de vulnerabila in cazul unui impact.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna casca moto, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la căștile moto: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna casca moto in functie de tipul acesteia?

In magazine exista mai multe tipuri de casti moto: open face, flip up si full face.

Casca moto “open face” (cu fata descoperita) – acest model este mai usor, ofera protectie doar in partea craniana si are pretul cel mai mic dintre toate.

Casca moto “flip up” (modulara) – acest tip ofera o protectie medie dintre cele trei modele de casti moto. Are si viziera pentru fata, in plus fata de versiunea “open face”.

Casca moto “full face” (completa) – este cea mai buna casca moto de pe piata, avand cele mai bune caracteristici, acoperind toata suprafata capului. Modelul are cel mai mare pret dintre produsele de acest gen.

Profită de Reducerile actuale eMAG la căștile moto: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna casca moto in functie de standardul de siguranta?

Pe plan international s-au instituit standarde de siguranta pentru castile moto, practic niste cerinte minime de omologare a acestor produse.

In lume sunt valabile diverse standarde de siguranta, in functie de continent sau de tara. Va prezentam mai jos standardele internationale din cateva zone:

– Europa – ECE 22.05

-Statele Unite – DOT FMVSS 218

-Australia  – AS 1698

-Canada – CSA CAN 3-D230-M85

-Japonia – JIS &8133

-India – IS 4151

-Brazilia – NBR 7471

-Snell M 2005 (independent)

In functie de siguranta cele mai bune sunt standardele ECE si DOT, precum si Snell (ultimul fiind cel mai strict).

Vezi toate căștile moto de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna casca moto in functie de protectie?

In functie de protectie, castile moto trebuie sa aiba trei caracteristici esentiale: antiimpact, antifrecare si antipenetrare.

Protectia antiimpact este cea mai importanta pentru o casca moto, deoarece s-a constatat ca in cazul unui accident lovirea capului provoaca cele mai grave consecinte.

Protectia antipenetrare ofera aparare impotriva obiectelor care pot sparge casca, prin actiunea lor violenta.

Protectia antifrecare are rolul de a absoarbe socul loviturii, in cazul unui impact neprevazut.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna casca moto. Spor la cumparaturi!

Căști moto de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *