Cum alegi cele mai bune baterii moto?

cele-mai-bune-baterii-motoO baterie moto este un produs important pentru orice motocicleta si de aceea este bine sa acorzi multa atentie la alegerea acesteia. De regula, o baterie moto functioneaza timp de 3-5 ani, in functie de mentenanta ei si de performantele sale tehnice.

De aceea, in cazul in care esti pus in situatia de a cumpara o baterie moto noua, atunci este recomandat sa cunosti anumite caracteristici ale acesteia, pentru a face o alegere corecta si potrivita pentru motocicleta ta.

De obicei, pentru a gasi un model de baterie moto performanta trebuie sa tii cont de capacitatea acesteia, de dimensiuni, dar si de garantia oferita de producator.

In primul rand, trebuie sa vericifici daca bateria moto este compatibila cu marca motocicletei tale si cu caracteristicile sale tehnice.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cele mai bune baterii moto, potrivite pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la bateriile pentru moto: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune baterii moto in functie de tipul acestora?

In functie de tipurile de baterii moto de pe piata, acestea se impart in: baterii standard, baterii cu gel, baterii activate si baterii fara mentenanta.

Bateriile moto standard sunt cele mai frecvente, ele avand un electrolit lichid intre placile de plumb. Ele se monteaza in pozitie verticala. Aceste tipuri de baterii se livreaza uscate si trebuie activate si incarcate inainte de utilizare. Pot fi folosite la motociclete, snowmobile, scutere sau jet-schiuri.

Bateriile moto cu gel sunt mai performante, fiind mai rezistente in timp datorita faptului ca sunt confectionate din materiale rezistente la temperaturi joase. Au o durabilitate mai mare, instalarea este mai usoara, dar pretul este mai mare fata de cele standard.

Bateriile moto activate se monteaza direct pe motocicleta, iar aceasta porneste imediat. Sunt foarte fiabile, putand fi montate in orice pozitie. Ele sunt sigilate de producator si se descarca greu, avand o durabilitate sporita.

Bateriile moto fara mentenanta vin de la producator uscate, iar inainte de prima utilizare trebuie sa fie activate cu ajutorul acidului. Datorita tehnologiei AGM, aceste modele se inchid ermetic dupa activare.

Profită de Reducerile actuale eMAG la bateriile pentru moto: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune baterii moto in functie de capacitate?

Capacitatea unei baterii moto este data de valorile tensiunii nominale si ale sarcinii electrice. De regula, la motocicletele cu o capacitate mai mare, exista baterii de 12 V (volti). In schimb, la modelele mai mici, tensiunea este de 6V.

In ceea ce priveste sarcina electrica a bateriilor, aceasta variaza in functie de model intre 4 si 14 Ah (amper ora).

Trebuie sa stii ca un acumulator cu o putere mai mare, dispune de o capacitate sporita, spre exemplu de o tensiune de 12 V si o sarcina elctrica de 9 Ah.

Aceste caracteristici sunt importante, deoarece in functie de acestea, durata de incarcare variaza. Astfel, la o baterie auto de 12 V si 9Ah se va incarca complet in 9 ore.

Vezi cele mai populare baterii pentru moto de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune baterii moto in functie de dimensiuni?

Fara discutie, inainte de a porni la alegerea unei baterii moto trebuie sa stii dimensiunile produsului tau (lungime, latime si inaltime) de pe motocicleta, pentru a putea alege un model compatibil cu mijlocul tau de transport.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cele mai bune baterii moto. Spor la cumparaturi!

Baterii pentru moto de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *