Cum alegi cea mai bună cameră supraveghere video?

cea mai bună cameră supraveghere videoNevoia de a ne proteja bunurile s-a făcut dintotdeauna resimțită. Știind că acestea beneficiază de supraveghere permanentă, grijile sunt însemnat diminuate. Așadar, se înțelege de unde există și nevoia de a investi în camere supraveghere video, în modele de ansamblu care au scopul de a vizualiza anumite obiective, zone sau de a urmări acțiuni ce pot fi însemnate prin detaliile ce le caracterizează.

La ora actuală există o multitudine de modele de astfel de aparatură, unele mai performante, altele limitate la funcțiile bine cunoscute. După nevoi și preferințe, publicul larg are posibilitatea de a alege între o multitudine de camere supraveghere video, cu caracteristici distincte.

Spre exemplu, există modele ce au integrat un senzor special, care oferă dispozitivului capacitatea de a capta detalii amănunțite, precum obiecte (plăcuțe de înmatriculare și monitorizarea unor puncte importante) și persoane – în vederea unei identificări corecte ulterior. În fapt, pentru fiecare nevoie există camere supraveghere video adaptate la cerințe – după locul în care se amplasează, tipurile de lentile din dotare etc.

Cum alegi cea mai bună cameră supraveghere video?

Determinarea unui număr precis de obiective, după locul amplasării camerelor, este necesară. De asemenea, trebuie să se cunoască și aria de supraveghere, precum și apropierea dintre respectivele obiective.

Pe piață găsiți diverse categorii de camere supraveghere video. O primă clasificare este cea a camerelor fixe și a modelelor PTZ – pan-titl-zoom. Acestea din urmă se deosebesc prin faptul că au o capacitate extraordinară de a surprinde detalii, prin zoom-ul ce îl includ. De asemenea, calitatea lor este de departe una remarcabilă.

Diferența între această categorie de camere supraveghere video și cele fixe o face abilitatea celor dintâi de a surprinde cadre numai dintr-o zonă determinată, iar cele din urmă oferă acoperire maximă. Ca să fie utilizată la întreaga sa capacitate, camera PTZ necesită prezența unui operator, eventual prestabilirea unui tipar de înregistrare.

Prinde oferta actuală la camerele supraveghere video: CLICK AICI.

HDTV – camerele standard și megapixel alcătuiesc o altă categorie, bazată pe caracteristicile specifice ale dispozitivelor. Una dintre cele mai importante este abilitatea de a depăși rezoluția tradițională cunoscută – cea de 720×576 pixeli, eventual de 720×480 pixeli. De asemenea, este vizat și frame rate-ul -în general de 25 fps, 30 fps, după caz.

Scenariile în care aceste tipuri de camere supraveghere video se folosesc sunt diverse. Unii au în vedere achiziționarea unor astfel de modele pentru a avea în supraveghere două zone de interes, dar care au însă dimensiuni reduse, chiar dacă sunt apropiate una de alta. Soluția cea mai recomandată o constituie în acest sens camerele supraveghere video cu lentile wide – adică cele ce prezintă un unghi de vizualizare extins. Este alternativa indicată la utilizarea a două camere non – megapixel.

Cumpără-ți acum cameră supraveghere video la Promoție: CLICK AICI.

Este vorba despre un obiectiv interior sau exterior? Iată un alt criteriu de avut în vedere în alegerea camerei supraveghere video. Atât atunci când este vorba despre supravegherea unui spațiul neiluminat artificial, cât și atunci când se dorește filmarea într-o zonă în care lumina prezintă aceleași caracteristici, modelele cu lampă IR sunt cele mai recomandate.

Foarte important de avut în vedere de cei care doresc supravegherea unei zone cu risc ridicat de vandalism – este necesară și o carcasă de protecție, eventual un sistem eficient în protejarea aparaturii împotriva celor ce plănuiesc să o atace.

Calitatea imaginii este poate unul dintre aspectele cele mai importante de urmărit în alegerea unei camere supraveghere video. Cu toate acestea, este unul dintre criteriile cel mai greu de cuantificat și de măsurat. Pentru a o determina, vă recomand instalarea unor modele diverse, pentru a compara ulterior imaginile. Mai ales dacă este vorba despre obiective în mișcare, orientarea după o cameră ce utilizează scanarea progresivă este de preferat.

Reduceri camere supraveghere video: CLICK AICI.

Există desigur și posibilitatea de a opta pentru acele camere care au în dotare microfon, respectiv intrarea specifică pentru un model extern. Unele au incorporate speaker, respectiv ieșirea audio specifică.

Scopurile în care se utilizează aceste sisteme sunt extrem de diverse. În funcție de aspectele mai sus menționate, fiecare trebuie să se ghideze în alegerea celui mai potrivit model, astfel încât rezultatele oferite de camerele supraveghere video să fie cele dorite.

Camere supraveghere video video de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *