Cum alegi cea mai bună baterie externă pentru telefon?

baterie-externa-telefonTehnologia începe să devină tot mai mult parte din viața noastră. Ne câștigăm banii de pe urma ei, știm să ne orientăm mai bine în spațiu, avem acces la o multitudine la informații în mod gratuit și putem să conversăm cu prieteni sau rude care se află în celălalt capăt de lume. În ultimii ani, dispozitivele mobile au căpătat un rol tot mai important în propriile noastre vieți. Sunt ca niște asistenți personali a căror singură modalitate de plată este energia electrică și accesul la Internet. Nu vor nimic mai mult.

Dar de aici apar și anumite probleme. Deoarece avem tendința să utilizăm în mod constant telefonul inteligent, automat se consumă și foarte multă energie electrică. Asta înseamnă că este nevoie de o sursă suplimentară de energie electrică, în caz că nu există nicio priză la care să fie conectat smarphone-ul.

O baterie externă pentru telefon este, așadar, una dintre priorități când vine vorba de achizițiile necesare pentru îmbunătățirea vieții. Totuși este nevoie să se țină cont de anumite criterii, pentru a se face cea mai bună alegere, viabilă pe termen lung.

Mai jos, am creat o listă ajutătoare cu câteva puncte de urmat, pentru ca bateria externă să dea randamentul necesar pentru o perioadă îndelungată. Și ține minte, un astfel de dispozitiv poate să încarce atât telefonul, cât și alte dispozitive, precum tableta, laptopul, chiar și televizorul smart. În plus, o baterie externă este esențială în cazul penelor de curent.

Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI

Capacitatea bateriei externe

Regula este destul de simplă, cu cât capacitatea bateriei este mai mare, cu atât este mai performantă. Perfomanța acesteia ar fi, în acest caz, măsurată în miliamperi. Cu cât poate să încarce de mai multe ori telefonul, cu atât este mai convenabilă pentru orice utilizator.

Alegerea bateriei externe ar trebui să o faci în funcție de capacitatea bateriei telefonului tău. Bineînțeles, capacitatea bateriei externe trebuie să fie mult mai mare decât cea a telefonului, pentru un plus de performanță. Ca exemplu de performanță, o baterie externa pentru telefon de 20000 mAh, te ajută să-ți încarci de 6 ori telefon cu bateria de 3000mAh. Astfel, dacă pleci într-o călătorie îndelungată s-ar putea să îți fie de mare ajutor.

Vezi diferite modele, de diferite capacități: CLICK AICI.

Intensitatea curentului de ieșire al celei mai bune baterii externe pentru telefon

Cu toate că denumirea sa-ar putea să sune intimidant, lucrurile nu stau deloc așa. Intensitatea curentului reprezintă una dintre alegerile care dictează performanța. Se măsoară în Amperi și înseamnă, de fapt, în cât timp poate bateria să încarce telefonul. Cu cât timpul este mai scurt, cu atât intensitatea curentului de ieșire este mai mare, deci poate încărca mai rapid telefonul.

Există baterii care au până și 5 A sau chiar mai mult. Cu ajutorul acesteia, vei putea să încarci mai multe dispozitive chiar în același timp. Bineînțeles, trebuie să se țină cont în acest caz și de capacitatea bateriei.

Modalitatea prin care se realizează încărcarea bateriei externe

Cele mai multe dintre modele se încarcă prin priză. De astfel, este și una dintre cele mai eficiente, dar și mai puțin complicate metode. Unele permit și încărcarea prin intermediul unui USB, dar nu reprezintă tocmai cea mai rapidă metodă.

Mai sunt încă două categorii de încărcare a bateriilor externe, care se dovedesc eficiente în diverse situații. Una dintre ele este cea a bateriilor care au un ștecher inclus în componența acestora. Pentru cei care își caută în permanență încărcătorul sau cablul USB prin casă, această metodă este recomandată, plus că eficiența nu are cum să fie pusă la îndoială.

Poate cel mai puțin cunoscut tip de baterie externă este cea care se încarcă cu energie solară. Pentru cei care își petrec mult timpul prin natură și nu au posibilitatea să aibă acces la surse de energie electrică, un asemenea tip de baterie este ideal. În rest, nu este întocmai indicat, din cauza faptului că încărcarea se face lent și este nevoie în permanență de lumină solară puternică.

Prinde oferta actuală la bateriile externe: CLICK AICI.

Alegerea bateriei externe în funcție de tipul telefonului

Sunt baterii externe care se potrivesc la toate modelele și mărcile de telefon, iar aceste sunt bateriile universale. În rest, trebuie neapărat să se țină cont de marca dispozitivelor, mai ales în cazul celor doi mari concurenți, Samsung și Apple.

Deținătorii de iPhone trebuie să aibă mare grijă în ce privește alegerea bateriei externe, care trebuie să fie compatibilă cu dispozitivul. Nu se pot folosi înlocuitori sau alte artificii, ca în cazul altor tipuri de telefoane.

Compromis, greutate vs performanță

Bateriile de dimensiuni mici, care au o greutate pe măsură, oferă portabilitate. Din păcate însă, nu oferă și performanțe crescute. Astfel, cu cât baterie este mai grea, cu atât este mai performantă.

Decizia este luată strict de cumpărător în acest caz, în funcție de necesitățile sale.

Cumpără-ți acum baterie externă la Promoție: CLICK AICI

Numărul de conectori disponibili ai celei mai bune baterii externe

Cu toate că poate să pară un simplu detaliu, acesta poate face cu adevărat diferența. Astfel, un număr crescut de conectori îl asigură pe utilizator că poate să își încarce în același timp mai multe dispozitive, fără a sta să mai aștepte în plus.

Acestea sunt cele mai importante criterii după care trebuie să fie aleasă o baterie externă eficientă și care să ofere performanțe crescute chiar și după câțiva ani de utilizare. Dacă vei ține cont de aceste îndrumări, te vei asigura că ai făcut cea mai bună alegere.

Baterii externe de calitate, la prețuri foarte bune, găsești: AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *