Cum alegi cel mai bun fierastrau circular?

cel-mai-bun-fierastrau-circularIn momentul actual, tot mai multe persoane sunt interesate de cum pot gasi cel mai bun fierastrau circular, aceste aparate fiind folosite si de amatori. In trecut, fierastraiele circulare erau utilizate in mare parte de profesionisti, insa in prezent multi pasionati de bricolaj opteaza pentru aparatele de acest tip. Ele pot fi utilizate in viata de zi cu zi, in gospodarie, pentru a face anumite reparatii, modificari si ajustari, iar modalitatile de achizitie sunt multiple. Un dispozitiv de acest tip, va ofera posibilitatea de a taia la milimetru placi de lemn sau din PAL. In aceste conditii, veti avea ocazia de a ajusa unele piese pentru a ajunge la dimensiunile dorite.

In ceea ce priveste achizitionarea unui fierastrau circular, este indicat sa tineti cont de necesitatile pe care le aveti. Pe de alta parte, trebuie sa va ganditi si la bugetul pe care sunteti dispusi sa il cheltuiti pentru achizitionarea unui fierastrau circular. Trebuie sa tineti cont si de utilizarea lui, deoarece modelele hobby pot fi mai avantajoase la pret decat cele semiprofesionale sau profesionale, insa eficienta unui model hobby nu va fi la fel de mare ca in cazul unui fierastrau circular profesional sau semiprofesional. In cazul in care veti utiliza un fierastrau circular, mai rar, este indicat sa optati pentru un model mai ieftin, insa daca il utilizati aproape in fiecare zi, este necesar sa faceti o investitie mai mare.

Exista multe criterii de care va trebui sa tineti cont pentru a selecta cel mai bun fierastrau circular. Tinand cont de informatiile de mai jos, veti avea ocazia de a lua decizia potrivita in acest sens.

Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI.

Tipuri de fierastraie circulare

Tipul fierastraului circular pe care il veti achizitiona este foarte important, astfel va trebui sa tineti cont de acest aspect in ceea ce priveste achizitionarea. Printre tipurile acestor produse putem aminti: fierastraul manual sau fierastraul stationar. Pe de alta parte, putem aminti si o alta modalitate de clasificare, poate cea mai importa, reprezentata de modelele hobby, semiprofesionale si profesionale. In cele ce urmeaza vom vorbi putin despre fiecare, pentru a sti ce decizie sa luati in ceea ce priveste achizitionarea corecta.

  • Modelele hobby de fierastraie circulare sunt ideale in cazul in care urmeaza sa il utilizati destul de rar si veti face acest lucru la domiciliu. Un fierastrau de acest tip poate fi inclus in trusa standard de mestesugit prin locuinta. In ceea ce priveste achizitionarea unui fierastrau circular tip hobby, este indicat sa optati pentru o unealta de mica putere, ce se poate utiliza usor, avand greutate si dimensiuni reduse. Aici putem include fierastraiele manuale cu fir, sau cele cu acumulator. Aceste modele sunt cele mai ieftine din aceasta gama, insa si eficienta lor este mai redusa in comparatie cu celelalte modele. Daca nu veti avea de desfasurat lucrari complicate, ce necesita resurse mai mari, atunci un fierastrau de acest tip este ideal. Pentru fierăstraie circulare hobby de calitate, la prețuri foarte bune CLICK AICI.
  • Totodata, in ceea ce priveste achizitionarea, aveti posibilitatea de a opta si pentru un fierastrau circular semiprofesional. Despre acest model putem spune ca este ideal pentru persoanele familiarizate deja cu ideea de bricolaj, care isi doresc sa utilizeze aceste aparate in gospodarie. Aceste tipuri de fierastraie circulare sunt ideale pentru persoanele ce se pricep sa lucreze cu aceste aparate. Nivelul de profesionalism a persoanelor ce aleg un aparat de acest tip este unui mediu. Este indicat sa optati pentru aceasta varianta de achizitionare in cazul in care veti dori o eficienta mai mare decat in cazul modelului precedent. Pentru fierăstraie circulare semiprofesionale de calitate, la prețuri foarte bune CLICK AICI.
  • Profesionistii in domeniul bricolajului vor alege modelele profesionale de fierastraie circulare, acestea fiind cele ce ofera cea mai mare eficienta. De asemenea, acest model este ideal pentru o utilizare zilnica, avand un motor foarte rezistent si puternic. Exista o multime de modele de fierastraie circulare profesionale si va trebui sa le achizitionati in functie de necesitatile pe care le aveti. Este necesar sa optati pentru un model usor si versatil, pentru a avea parte de eficienta dorita. Pe de alta parte, este indicat sa tineti cont si de faptul ca pretul acestor modele poate fi mai ridicat decat in cazul modelelor precedente. Pentru fierăstraie circulare profesionale de calitate, la prețuri foarte bune CLICK AICI.

Tipul de alimentare al celui mai bun fierastrau circular

Referitor la tipul de alimentare pentru un fierastrau circular, putem spune ca exista doua modalitati principale de alimentare: fierastraul circular cu acumulator si fierastraul circular alimentat la reteaua electrica.

  • In cazul in care veti opta pentru alimentarea cu acumulator, va trebui sa va ganditi la faptul ca un fierastrau circular de acest tip se utilizeaza in regim ocazional. Protabilitatea unui fierastrau de acest tip este una mare, insa puterea motorului va fi una redusa si nu permite o eficienta mare pentru o perioada indelungata de timp. Vezi ofertă de preț fierăstraie circulare cu acumulator: CLICK AICI.
  • Daca veti opta pentru alimentarea la retea, atunci veti avea ocazia de a utiliza fierastraul circular pentru sarcini simple, dar si pentru sarcini mai grele, in cazul unor materiale cu grosime medie sau mare. In acest sens, aveti nevoie de mai multa putere, iar fierastraul circular alimentat la retea va ofera acest lucru. Versiunile de acest tip sunt mai robuste, avand un motor mai puternic, ce permite o utilizare prelungita. Vezi ofertă de preț fierăstraie circulare cu alimentare la rețea: CLICK AICI.

Puterea unui fierastrau circular de calitate

Despre puterea unui fierastrau circular putem spune ca este foarte importanta, informatiile din rândurile urmatoare fiind concepute pentru a va ajuta sa faceti cea mai buna alegere.

Referitor la puterea unui fierastrau circular, putem spune ca variaza intre 500 – 2500 W, in functie de modelul ales. In ceea ce priveste achizitionarea, este indicat sa va ganditi, in principal, la nevoile pe care le aveti, pentru a beneficia de o putere potrivita.

In cazul modelelor de fierastraie circulare cu acumulator, putem spune ca valoarea tensiunii este de 18 V, fiind indicat pentru utilizarile ocazionale. In aceste conditii, daca veti utiliza ocazional un fierastrau circular, puteti opta pentru o putere de 750 – 800 W, aceasta fiind suficienta.

In cazul in care urmeaza sa utilizati un fierastrau pentru lucrari ce necesita o putere moderata, atunci este indicat sa le alegeti pe cele de 1000 W, din categoria aparatelor semiprofesionale.

Pe de alta parte, tot ceea ce depaseste puterea de 1300 W se incadreaza deja in categoria sarcinilor dificile, fiind aparate profesionale.

Pentru achizitionarea corecta a celui mai bun fierastrau circular, este foarte important sa tineti cont de necesitati si de modul in care urmeaza sa il utilizati. Nu in ultimul rand, trebuie sa tineti cont de faptul ca puterea este foarte importanta in cazul in care veti dori sa obtineti calitatea dorita in vederea sectionarii unor materiale.

Cumpără-ți ferăstrău circular la Promoție: CLICK AICI.

Tipuri de taiere pentru cel mai bun fierastrau circular

In cadrul tipurilor de taiere pentru un fierastrau circular, putem aminti de doua categorii principale: taierea circulara si taierea oscilanta.

  • In cadrul taierii circulare, veti avea ocazia de a obtine taieri lungi si exacte, fara sa isi faca aparitia unele distorsiuni. In acest sens, pentru a obtine rezultatele dorite, este indicat sa tineti cont de anumiti pasi importanti. Printre acestia putem aminti de faptul ca va trebui sa utilizati o sina de ghidare pentru a obtine o taietura circulara asa cum va doriti. De asemenea, este foarte important sa adaptati fierastraul circular la materialul pe care il veti sectiona si la suprafata pe care urmeaza sa o prelucrati. In cadrul acestui tip de taiere, este indicat sa manevrati fierastraul cu ambele maini folosind manerele create in acest scop. Va trebui sa trageti fierastraul unifor si fara graba prin piesa de lucru pentru a obtine un rezultat eficient si de calitate. Vezi ofertă de preț fierăstraie circulare cu tăiere circulară: CLICK AICI.
  • Pe de alta parte, in cadrul taierii oscilante, veti avea ocazia de a obtine imbinari la colt, frumoase si stabile. Asadar, daca urmeaza sa asamblati anumite materiale metalice, prin utilizarea taierii oscilante aveti ocazia de a taia in diagonala, in asa fel incat materialele sa se imbine perfect. Este necesara si reglarea unghiului de inclinare a fierastraului pentru a executa o taiere corecta. Vezi ofertă de preț fierăstraie circulare cu tăiere oscilantă: CLICK AICI.

Indiferent de tipul de taiere, este important sa alegeti mereu lama corecta pentru materialul pe care urmeaza sa il sectionati. Totodata, va trebui sa utilizati fierastraul circular in conditii de maxima siguranta, utilizand ochelarii de protectie a ochilor si casti pentru protectia urechilor.

Brandul unui fierastrau circular de calitate

Cu siguranta stiti ca brandul este foarte important in cazul in care veti dori sa gasiti cel mai bun fierastrau circular. In functie de necesitatile si cerintele pe care le aveti urmeaza sa optati si pentru bradul potrivit.

In aceste conditii, putem aminti de Bosch, ce va propune modele de fierastraie circulare, eficiente din gama profesionala si semiprofesionala. Calitatea acestor unelte nu va lasa de dorit, si veti observa cu siguranta acest lucru.

Pe de alta parte, puteti opta si pentru aparatele Makita, in cazul in care veti dori unelte profesionale. Acest brand este recunoscut in acest domeniu pentru recenziile bune primite, reprezentand o modalitate excelenta de achizitionare.

In cazul in care sunteti in cautarea unor fierastraie circulare ieftine, atunci trebuie sa optati pentru gama hobby sau semiprofesionala. In acest sens, putem aminti de brandul Skil, ce va poate oferi un fierastrau circular ieftin pentru un uz semiprofesional. Si Einhell, va propune oferte avantajoase pentru fierastraiele circulare hobby sau semiprofesionale, fiind indicat sa luati in calcul si aceasta modalitate de achizitionare. Nu in ultimul rand, aveti ocazia de a alege si brandul Scheppach, in cazul in care sunteti in cautarea unor produse mai ieftine.

In ceea ce priveste alegere si selectia brandului, este foarte important sa tineti cont de tipul fierastraului circular pe care il veti achizitiona. In functie de cerintele pe care le aveti in acest sens, urmeaza sa optati pentru produse mai ieftine din gama hobby sau semiprofesionala, sau produse mai scumpe, din gama profesionala.

Prinde oferta actuală la fierăstraiele circulare: CLICK AICI.

Concluzie

Referitor la achizitionarea corecta a unui fierastrau circular, este mai intai indicat sa tineti cont de domeniile in care urmeaza sa utilizati aceste unelte. Avand in vedere acest lucru, veti avea ocazia de a achizitiona cel mai bun fierastrau circular, in functie de activitatile de taiere si sectionare pe care le veti pune in aplicare. Tinand cont de toate caracteristicile si recomandarile din randurile de mai sus, veti avea sansa de a lua decizia potrivita in ceea ce priveste selectia unui fierastrau circular. Asadar, in perioada urmatoare veti intra cu siguranta in posesia fierastraului circular potrivit pentru lucrarile pe care le veti desfasura. Cele mai importante aspecte sunt reprezentate de calitate, pret de achizitie, putere si eficienta in lucru.

Fierăstraie circulare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *