Care este cea mai bună poziţie de dormit?

cea-mai-buna-pozitie-de-somnProbabil că şi ţie ţi se întâmplă din când în când să te trezeşti la fel de obosit ca atunci când ai adormit şi poate cu ceva dureri musculare sau dureri de cap.

Pentru a evita acest disconfort, ce se datorează în mare masură poziției incorecte în timpul somnului, te sfatuiesc să ții cont de sfaturile din rândurile ce urmează.

Pe lângă faptul că este benefic să adormi într-o cameră care a fost aerisită și într-o lenjerie de pat curată, ar trebui să adopţi şi o poziţie de dormit cât mai corectă.

Care este cea mai bună poziţie de dormit?

Specialiştii ne încurajează să dormim pe spate, această poziţie de somn fiind cea mai sănătoasă şi mai relaxantă.

Dar, pentru un somn odihnitor în poziția ,,pe state”, nu sunt recomandate acele perne imense sau foarte tari, deoarece nu asigură poziția în ax a coloanei vertebrale, generând dureri de spate sau gât.

Pentru un somn odihnitor în poziția ,,pe state”, sunt recomanate pernele de dimensiuni medii, cu duritate medie.

Pentru alegerea celei mai potrivite perne, te sfatuiesc să citești acest articol.

De asemenea, o importanță deosebită o joacă și salteaua de pat, recomandate fiind saltelele de pat mai tari, suficient de tari pentru a-ți susține gâtul si spatele.

Pentru alegerea celei mai potrivite saltele de pat te sfatuiesc să citești acest articol.

Dormind într-o poziție corectă, pe o saltea, respectiv pe o pernă potrivită, vei constata îmbunătățiri considerabile.

Nu doar că te vei simţi odihnit şi relaxat în fiecare dimineață, dar o poziție corectă în timpul somnului va permite sistemelor importante ale organismului să funcţioneze în parametri normali pe parcursul nopții, acest lucru având un rol important în menținerea sănătății.

Somnul în poziția pe spate diminuează simptomele din boala de reflux esofagian pe timpul nopţii, riscul apariţiei de evenimente neplăcute cardio-vasculare scade, iar afecţiunile reumatismale vor fi mai puţin dureroase.

De asemenea, dacă încă mai ai nevoie de câteva motive care să te facă să-ţi schimbi poziţia de somn actuală şi să alegi să dormi în cel mai corect şi sănătos mod, îţi mai spun că doamnele şi domnişoarele vor mai beneficia de un avantaj.

Deoarece presiunea de la nivelul fetei pe parcursul somnului în poziția pe spate va fi nulă, apariţia ridurilor va fi diminuată, acest aspect contribuind semnificativ la menținerea frumuseții tale.

Dacă tot ce faci zi de zi pare să te obosească, atunci încearcă să te bucuri de un somn cu adevărat odihnitor şi sanator, adoptând cea mai corectă poziţie de dormit.

Poate te interesează și articolul despre insomnie: Click Aici.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *