Cafeaua verde (cafeaua in stare cruda) si efectele ei benefice. Preparare, consum

cafea-verdeConsumul de cafea este considerat de unele persoane un viciu, dar în fond, consumul de cafea prezintă numeroase beneficii pentru sănătate, mai ales când vorbim despre cafeaua verde.

Din păcate, nu foarte mulţi dintre noi suntem familiarizaţi cu termenul de cafea verde și de altfel, foarte puțini o și consumam.

Mai întâi de toate, trebuie specificat că termenul de cafea verde se referă la acele sortimente de cafea care nu au fost prelucrate din punct de vedere termic.

Acestea conţin o cantitate mai mare de cofeină şi de acid clorogenic, un important antioxidant.

Este important de știut și faptul că boabele de cafea tratate termic își pierd proprietațile terapeutice.

Dacă întrebi de unde ți-ai putea achiziționa cafea verde, o poți face la un preț foarte bun de: AICI.

De-a lungul timpului, cafeaua verde a fost supusă la fel de fel de studii, astfel că efectele sale au fost atent cercetate şi într-un final certificate, pentru a nu mai exista contradicţii.

Aşa s-a ajuns la concluzia că beneficiile cafelei verzi sunt edificatoare şi merită atenţia tuturor celor care au încredere în puterea naturii şi o folosesc pentru a se bucura de sănătate pentru cât mai mult timp.

Unul dintre cele mai importante efecte benefice pe care îl oferă consumul regulat de cafea verde este cel antioxidant, adică de eliminare a radicalilor liberi din organism. Acest lucru se traduce prin împiedicarea îmbătrânirii celulare premature şi scăderea semnificativă a riscului apariţiei cancerului.

Scăderea în greutate reprezintă un alt beneficiu important oferit de consumul de cafea verde.

Mecanismul principal care stă la baza pierderii kilogramelor în plus este reglarea metabolismului, scăderea senzaţiei de foame psihogenă şi determinarea organismului de a consuma din propriile depozite adipoase, pentru furnizarea energiei necesare bunei funcţionări.

În strânsă legătură cu acest beneficiu este şi proprietatea de reglare a glicemiei, diminuâmd riscului apariţiei diabetului zaharat sau a evoluţiei sale.

Cafeaua verde este şi un foarte bun detoxifiant, ajutând la eliminarea toxinelor din organism. Acest lucru susţine şi accelerează beneficiile expuse mai sus şi-n acelaşi timp, reglează tranzitul intestinal şi protejează funcţia hepatică.

Concentraţia crescută de cofeină din cafeaua verde acţionază ca tonic cerebral, stimulând activităţile intelectuale, sporind atenţia şi capacitatea de concentrare.

Astfel, vei lucra la un randament crescut.

Alege-ți dintr-o gamă variată de produse un pachet de cafea verde: CLICK AICI.

Cafeaua verde în regimul de slabit

Cafeaua verde se poate folosi cu succes și într-un regim de slabit, conținutul ridicat de acid clorogenic având rol de accelerare a metabolismului și inhibarea aportului de glucoză.

De asemenea, acidul clorogenic are rol de reducere a absorbtiei zahărului în organism.

Pentru beneficii maxime, specialistii recomandă consumul a două căni de cafea verde pe zi, în prima parte a zilei.

Este important de știut și faptul că boabele de cafea tratate termic nu mai au aceleași efecte, tratarea termică conducând la anularea efectelor în curele de slăbire.

Astfel, fă distincție între cafeaua verde și cafeaua prelucrată și alege-o pe cea dintâi.

Cum se prepară și cum se consumă cafeaua verde?

Cafeaua verde se prepară precum un ceai.

Se adaugă 2-3 lingurițe de cafea verde macinată la 200-250 ml apă (cană de dimensiuni normale) și se lasă la infuzat în apă (la 90-95 grade C) timp de 4-5 minute.

Cafeaua verde nu se dă în clocot, ca în cazul cafelei clasice, acest proces ducând la oxidarea boabelor și pierderea proprietațior antioxidante.

Se recomandă consumul a 2 cești de cafea verde pe zi, cu 30 minute înainte de masa, în prima parte a zilei.

Alte beneficii produse de consumul de cafea verde:

  • reducerea stresului oxidativ;
  • detoxifierea ficatului;
  • dezinfectant natural;
  • efecte antiinflamatoare, antipiretice si antiseptice;
  • scade colesterolul rău si îl crește pe cel bun;
  • previne tahicardia;
  • previne creșterea tensiunii arteriale;
  • previne insomnia.

Un pachet de cafea verde la un preț bun îți poți achiziționa de AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *