Usi antifoc. Unde se impune instalarea unei usi antifoc?

Usi antifocUsile antifoc se pot folosi pentru a asigura o protectie ignifuga sporita, in incaperile unde exista un risc ridicat de incendiu. In locuintele personale, cele mai expuse locuri sunt bucataria si camerele in care exista aparate electrice sau produse inflamabile.

Cladirile unde sunt intalnite cel mai des usile antifoc sunt cele unde lucreaza sau patrund multe persoane, unde trebuie sa existe un grad ridicat de siguranta. De aceea este recomandat ca in scoli, centre comerciale, sedii de firme, spitale, hale de productie industriala, fabrici, hoteluri, gari, aeroporturi sa fie montate astfel de usi antifoc.

De asemenea, aceste usi antifoc sunt indicate si in incaperile cu tablouri electrice, cu pompe electrice, statii de compresoare, la centralele termice sau alte zone de risc de explozie.

Trebuie stiut faptul ca usile antifoc ofera o protectie ignifuga, avand diverse categorii de rezistenta. Minimul de timp prevazut in standardele legale pentru usile antifoc este de 30 de minute, insa alte modele mai bune pot ajunge la 60, 90 sau 120 de minute.

Vezi rapid o ofertă de preț la ușile antifoc: CLICK AICI.

Avantajele folosirii usilor antifoc

Usile antifoc trebuie sa indeplineasca standardele si reglementarile legale din tara noastra, dar si de la nivelul Uniunii Europene. Aceste usi pot rezista la foc si fum pe toata durata garantata de producator.

Usa antifoc este fabricata din tabla galvanizata, iar grosimea foii este de pana la 60 de milimetri. Toate accesoriile acesteia sunt realizate special, fiind conforme cu standardele internationale.

Produsele rezistente la foc se pot vopsi in culorile care au standardul RAL, cel mai popular din Europa, in functie de preferinte.

Usile antifoc au miezul izolator tip fagure realizat din vata minerala, manere pe placa din material termospumant si garnituri termo-expandabile, ce se gasesc in interiorul tocului.

Unde se pot gasi usile antifoc?

Usile antifoc pot fi achizionate din magazinele sau de pe site-urile de specialitate, dar ele pot fi comandate si de la firmele de profil.

Spre exemplu, poti cumpara o usa antifoc cu urmatoarele dimensiuni: inaltimea de 205 cm, latimea de 90 cm, iar grosimea de 60 mm. Greutatea acesteia este de 65 de kilograme, iar rezistenta la foc este de 60 de minute.

Profită de oferta actuală eMAG la ușile antifoc: CLICK AICI.

De ce sunt necesare usile antifoc?

Usile antifoc au rolul de a proteja incaperile de incendiu, ele putand intarzaia extinderea focului de la o camera la alta, dar si posibilitatea evacuarii in siguranta a persoanelor aflate in interior, in cazul producerii unui asemenea incident.

Practic montarea usilor antifoc reprezinta o bariera impotriva propagarii focului, iar cand sunt deschise sunt foarte utile pentru evacuarea rapida a oamenilor din incapere.

O usa antifoc nu va permite extinderea cu rapiditate a focului in intreaga cladire, permitand fortelor de interventie sa actioneze rapid pentru salvarea persoanelor si bunurilor materiale.

Acum putem spune ca ai toate motivele pentru a-ti achizitiona o usa antifoc. Spor la cumparaturi!

Uși antifoc de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.   

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *