Cum alegi cel mai bun vibrator de beton?

cel mai bun vibrator de betonUn vibrator de beton este un dispozitiv care mareste fluiditatea mixturii de apa, nisip, pietris si praf de ciment si o ajuta sa ajunga la consistenta. De asemenea, acesta face mai usoara patrunderea amestecului in colturi si in zonele mai putin accesibile.

Pentru ca masa de mixtura, care initial este eterogena si poroasa, sa devina una omogena si compacta, este recomandat de catre expertii in constructii folosirea unui vibrator de beton.

Atunci cand se utilizeaza un vibrator de beton, amestecul se transforma in cursul procesului de compactare, contribuind la ridicarea aerului din mixtura la suprafata, contribuind astfel la realizarea unui produs final de calitate, rezistent in timp.

Masa de beton obtinuta cu ajutorul unui vibrator va ajunge in final sa fie omogena, avand o proportie corecta de apa si ducand la o optimizare perfecta si la o durabilitate sporita in timp a materialului.

Trebuie specificat faptul ca betonul va fi compactat cu ajutorul unui vibrator doar atat timp cat acesta este in stare de mixtura si se poate lucra. Atunci cand se realizeaza o vibrare optima a betonului, se va obtine o uniformizare perfecta, iar aderenta mixturii va fi una ridicata la suprafata de contact.

Iti prezentam m ai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun vibrator de beton, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la vibratoarele de beton: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun vibrator de beton in functie de tipul motorului?

Pe piata exista doua tipuri de vibratoare, in functie de tipul motorului: electric si termic.

Un vibrator de beton electric dispune de un motor electric, avand o greutate de 10,9 kg si o frecventa de vibrare de 200 Hz. Este cel mai folosit model, avand un pret accesibil.

Un vibrator de beton termic se foloseste absolute independent de retelele electrice de alimentare, avand un motor termic. Este ideal pentru vibrarea drumurilor si platofrmelor de beton, dar pretul este mai ridicat fata de modelul electric.

Profită de Reducerile actuale eMAG la vibratoarele de beton: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun vibrator de beton in functie de puterea motorului?

In functie de puterea motorului, cele mai bune vibratoare de beton, pe care le si recomandam, sunt vibratoarele de beton cu puterea situata intre 1,5 si 2,5 kw.

Cand avem o suprafata de betonare mai mica si o adancime nu foarte mare, atunci putem apela la un vibrator cu un motor electric de 1,5 KW, care are un furtun cu o lungime de 6 metri si o greutate relativ redusa a acestuia de 17 kg.

Atunci cand trebuie sa turnam betoane pe sufratele mari si cu adancimi sporite, atunci este recomandat sa optam pentru un vibrator cu un motor mai puternic de 2- 2,5 KW. Spre exemplu, unul de 2,3 KW are mai multe capete de vibrare de diverse diametre, de 38, 48 si 58 mm.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cel mai bun vibrator de beton. Spor la cumparaturi!

Vibratoare de beton de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *