Primirea vizitatorilor după nașterea copilului. Sfaturi și soluții!

vizitatori-nastere-copilNașterea unui copil este o ocazie care face ca rudele și prietenii să vă viziteze frecvent.

Dar oare cât de mult este prea mult? Dumneavoastră decideți! Este normal să vă simțiți obosită după naștere și vizitele vă pot obosi și mai mult. Este posibil să doriți să limitați vizi­tele la doar câteva persoane pe care doriți într-adevăr să Ie vedeți. Ceilalți trebuie să înțeleagă.

Majoritatea vizitatorilor doresc sa îi țină în brațe, să se strâmbe Ia ei și să le vorbească în permanență. Unor copii le poate plăcea foarte mult un astfel de comportament, însă altora nu.

Majoritatea sunt între aceste două tendințe extreme. Fiți atenți la modul în care copilul dumneavoas­tră răspunde la astfel de comportamente și stabiliți o limită atunci când considerați că este posibil ca bebelușul să se simtă stresat sau obosit de atâta atenție.

Rudele și prietenii cărora le pasă de dumneavoastră și de copil nu se vor supăra.

Copiii mici în special sunt de multe ori purtători de virusuri în nas și pe mâini, și îi pot îmbolnăvi pe nou-născuți, astfel încât este indicat să țineți copiii vizitatorilor la distanță în timpul prime­lor trei sau patru luni. Dacă aceștia vă ating copilul asigurați-vă că s-au spălat bine pe mâini.

Sursa: „Îngrijirea sugarului și a copilului”, de Dr. Benjamin Spock, o lucrare de mare valoare, pe care o recomand, reprezentând o carte despre dezvoltarea copilului de la naștere până la adolescență, cu diferite sfaturi utile. Ți-o poți achiziționa de aici: link-4.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *