Cum alegi cel mai bun fierăstrău electric?

cel mai bun fierăstrău electricFierăstrăul electric este una dintre cele mai uzuale unelte care trebuie să se regăsească în dotările unui gospodar pregătit pentru orice provocare. Utilitatea unui fierăstrău electric nu poate fi contestată, indiferent dacă este folosit pentru a tăia lemn, plastic, plăci ceramice sau chiar metal.

Cei pasionați de meșteșuguri și proiecte „Do It Yourself” (DIY) știu foarte bine cât este de important să ai un produs performant, însă diversitatea soluțiilor oferite de piață îngreunează adesea alegerea fierăstrăului electric potrivit.

Dacă nu știi de unde să începi căutările sau ce caracteristici trebuie să urmărești, în rândurile următoare vei găsi cele mai utile recomandări.

Tipul fierăstrăului electric

Tipul fierăstrăului electric este primul factor de avut in vedere. Astfel, există:

Fierăstraie pendulare – acestea functionează după un principiu simplu: motorul actionează o lamă foarte ascuțită, care prin mișcări pendulare (urcări și coborâri repetate) imită mișcările făcute cu un fierăstrău manual. Un asemenea fierăstrău poate să taie cu ușurință diverse tipuri de materiale ce necesită prelucrare și se numără printre cele mai populare asemenea dispozitive, datorită costurilor acceptabile și eficienței de care dau dovadă. Fierăstraie pendulare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI

Fierăstraie circulare – acestea funcționează după principiul unui rotor ce propulsează o lamă circulară și poate tăia cu ușurință materiale precum lemn, metal sau plastic. Se manevrează cu un minim de efort și are avantajul posibilității ajustării înălțimii și adâncimii de tăiere, ținându-se cont de caracteristicile materialului ce trebuie tăiat. Fierăstraie circulare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Fierăstraie cu lanț – cunoscute și sub denumirea de drujbe, își dovedesc la rândul lor utilitatea, în special în gospodăriile unde încălzirea se face pe bază de lemne. Fierăstraie cu lanț de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Fierăstraie cu bandă – sunt destinate, de obicei, atelierelor de prelucrare specializate. Pot să realizeze tăieturi foarte fine, de înaltă precizie, în materiale dintre cele mai dure și includ opțiunea de a programa realizarea unor operațiuni repetitive. Fierăstraie cu bandă de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Alegerea fierăstrăului electric în funcție de tipul materialului prelucrat

Tipul materialului prelucrat este, desigur, un alt criteriu de bază în selecția unui fierăstrău. În cazul în care se necesită prelucrarea lemnului, fierăstraiele pendulare și cele cu lanț sunt opțiunile indicate.

Dacă se caută precizie și tăieturi exacte – spre exemplu lucrări de tâmplărie – fierăstraiele pendulare sunt cele indicate. Pentru a realiza tăieturi în materiale cu un profil de adâncime ridicat, fierăstraiele cu lanț sunt cea mai bună opțiune.

Pentru prelucrarea lemnului, a plasticului sau chiar a metalului pot fi folosite, de asemenea, fierăstraiele circulare.

În cazul metalului, totuși, cele mai indicate pentru o prelucrare cât mai eficientă sunt însă fierăstraiele cu bandă.

Alegerea fierăstrăului electric în funcție de viteza de debitare

Viteza de debitare a unui fierăstrău electric se referă efectiv la rapiditatea cu care dispozitivul reușește să taie diverse materiale. Din acest punct de vedere, fierăstraiele pendulare au cea mai redusă viteză, urmate de fierăstraiele cu lanț, cele cu bandă și cele circulare.

Alături de viteza de tăiere, se va lua în calcul, de asemenea, și diametrul de tăiere, întrucât rapiditatea de execuție trebuie corelată și cu eventuala supraîncălzire a lamei fierăstrăului.

Prinde oferta actuală la fierăstraiele electrice: CLICK AICI.

Alegerea fierăstrăului electric în funcție de precizia de debitare

Precizia de debitare este un aspect ce ține de finețea execuției diverselor tăieturi. Se ține cont, în acest caz, de forma, adâncimea și direcția urmată de tăietură.

Precizia de debitare are un scor foarte bun în cazul fierăstraielor pendulare și cu bandă, pe ultimele locuri din acest punct de vedere situându-se fierăstraiele circulare și cele cu lanț.

Alegerea fierăstrăului electric în funcție de siguranța în utilizare

După cum se așteaptă orice meșter,  siguranța în utilizare trebuie să fie garantată, fie prin sisteme de blocare automată, fie prin protecții ce previn împrăștierea așchiilor, ori puncte de fixare ce asigură utilizarea în cele mai bune condiții, fără ca cel care manevrează dispozitivul să se supună vreunui risc.

Obligatoriu, trebuie verificate și elementele specifice în acest sens, înainte de achiziție.

Cumpără-ți fierăstrău electric la promoție: CLICK AICI.

Alegerea fierăstrăului electric în funcție de costul de achiziție

Costul este, probabil, cel din urmă criteriu de avut în vedere.

Dacă dispozitivul va fi utilizat în scop profesional, economia iese automat din ecuație. Într-un asemenea caz, trebuie pus accentul pe calitate și performanțe, nicidecum pe preț.

În cazul în care fierăstrăul electric ales urmează să fie folosit doar la nivel de hobby sau ocazional, poate fi achiziționat un produs cu performanțe medii și un cost mai scăzut.

Cu toate aceste recomandări, veți putea alege fierăstrăul electric potrivit din multitudinea de opțiuni disponibile pe piață. Indiferent dacă fierăstrăul electric se va achiziționa sau nu din mediul online, cu ajutorul criteriilor expuse mai sus oricine poate face cea mai bună alegere.

Fierăstraie electrice de calitate, la cel mai bun preț, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *