Cum alegi cea mai bună mașina de spălat semiautomată?

masina-spalat-semiautomataAlegerea unei mașini de spălat care să răspundă în totalitate nevoilor utilizatorilor nu este o misiune tocmai atât de ușor de realizat. Pentru că pretențiile financiare pe care le ridică majoritatea produselor din comerț presupun de multe ori un efort peste puteri, o mașină de spălat semiautomată vine ca soluția cea mai rentabilă. Este alegerea perfectă, dar și în această privință există decizii de luat.

Mașinile de spălat semiautomate sunt cel mai des întrebuințate în mediul rural, unde apa provine din alte surse decât de la sistemul centralizat, specific mediului urban. Cu toate acestea gama de mașini de spălat semiautomate poate fi utilizată cu succes oriunde este nevoie, având potențial în acest sens.

Ghid cumpărare mașină de spălat semiautomată

Mașina de spălat semiautomată este articolul electrocasnic care constituie punct de mijloc între spălarea automată și cea manuală. Mașina de spălat semiautomată presupune introducerea apei în mod manual, în diverse etape ale ciclului de spălare. Așadar, acțiunea de introducere sau de scoatere a apei vine la pachet cu aceasta.

Pe piață se întâlnesc două categorii de mașini de spălat semiautomate:

  • mașinile de spălat semiautomate cu o singură cuvă;
  • mașinile de spălat semiautomate cu două cuve.

1. Mașina de spălat semiautomată cu o singură cuvă

Se încadrează aici modelele care spală și usucă hainele printr-o singură cadă.

Mașina de spălat semiautomată prezintă un strat interior – perforat cu găuri, și unul exterior. Prin acestea se scurge apa atunci când începe procesul de uscare.

Unii consideră că este o categorie mai ușor de întrebuințat, ocupând totodată și un spațiu mai restrâns.

2. Mașina de spălat semiautomată cu două cuve

Este categoria mașinilor semiautomate cel mai des folosite.

Mașinile de spălat semiautomate cu două cuve au în dotare două cuve alăturate. Una este dedicată spălării, iar cealaltă filării.

Altfel spus, la jumătatea ciclului de spălare, textilele trebuie să fie mutate dintr-una în alta.

Alege-ți în funcție de necesități și de buget o mașină de spălat semiautomată: CLICK AICI.

Modul de funcționare al mașinilor de spălat semiautomate

Majoritatea mașinilor de spălat semiautomate dispun de încărcare verticală și au în dotare un agitator sau un rotor cu palete, după caz și model. Cele cu agitator sunt modelele care includ un ax central cu palete atașate. Rolul acestora este de a împinge hainele, la fel ca în cazul spălării manuale.

Modelele cu rotor prezintă un disc rotativ la baza tamburului. Rolul acestuia este de a produce efectul de bule de aer, prin propulsarea apei în rufe.

Folosirea mașinilor semiautomate este una la îndemână. Este necesară adăugarea detergentului în vederea spălării manuale, precum și a apei. Urmează și adăugarea unui supliment de apă, necesar clătirii. În cazul unui model cu o cuvă, după spălare trebuie scursă apa, iar apoi realizat procesul de urcare. Alternativa necesită mutarea încărcăturii în cea de-a doua cuvă pentru uscare.

După finalizarea ciclului de spălare, urmează întinderea rufelor pe uscător.

De acordat atenție în momentul achiziționării produsului, întrucât nu toate încălzesc apa.

Profită de oferta actuală la mașinile de spălat semiautomate: CLICK AICI.

Ce avantaje prezintă o mașină de spălat semiautomată?

Cei care se orientează după o astfel de soluție au ca prim avantaj economia de bani. Desigur că există o diferență însemnată între o mașină de spălat automată și una semiautomată, în ceea ce privește costurile. Un alt avantaj ce o însoțește pe aceasta din urmă este posibilitatea de opri și porni mașina la orice moment din ciclul de spălare. Volumul de energie electrică utilizat este cu mult mai scăzut comparativ cu modelele automate.

De asemenea, utilizatorii unei mașini de spălat semiautomate au parte de un consum de apă rentabil. Pentru că aceasta este introdusă manual, fiecare pune după cum consideră de cuviință. Măsurarea consumului se poate realiza cu eficiență – asta e sigur. De altfel, poate  fi programată manual spălarea pentru perioadele în care este cel mai rentabil din punct de vedere al costurilor implicate.

Un alt avantaj ce însoțesc mașinile de spălat semiautomate este capacitatea de a se adapta după nevoi. Este posibil să adăugați rufe chiar și după ce ați pornit-o. De altfel, se poate reutiliza apa de la clătire pentru o viitoare spălare.

Mașina de spălat semiautomată mai prezintă și avantajul reglării vitezei, a nivelului de apă, precum și durata ciclului de spălare.

Mașini de spălat semiautomate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *