Polizor unghiular, polizor de banc sau polizor drept?

polizor-unghiularCu siguranta va doriti sa optati pentru cel mai potrivit polizor, si veti avea ocazia de a face acest lucru in cazul in care veti tine cont de urmatoarele informatii si detalii.

Despre polizor, putem spune ca reprezinta o unealta ce nu ar trebui sa lipseasca din dotarea unui amator sau profesionist in bricolaj. Acest lucru se intampla ca urmare a faptului ca un polizor, indeplineste anumite functii esentiale si importante printre care putem aminti ascutirea si finisarea anumitor piese. In aceste conditii, utilitatea polizoarelor este una precisa pentru orice gospodarie si pentru un atelier specializat. In ceea ce priveste selectia, putem spune ca trebuie facuta tinand cont de cateva criterii clare, pe care veti avea ocazia de a le descoperi in randurile ce urmeaza. Referitor la o achizitionare corecta, putem spune ca este foarte important sa va asigurati in primul rand ca veti beneficia de o calitate superioara. Acest lucru este cu atat mai important pentru persoanele ce lucreaza in constructii, deoarece isi doresc calitate si eficienta in ceea ce priveste taierea tevilor, placilor de beton, faianta sau alte materiale dure de acest tip.

Pe de alta parte, exista multi cumparatori ce opteaza pentru achizitionarea polizoarelor in vederea uzului casnic pentru reparatii si amenajari. O unealta de acest tip este ideala, deoarece veti avea pe ce sa va bazati in cazul in care veti desfasura unele lucrari si activitati specifice. In momentul achizitionarii, este important sa va asigurati de faptul ca veti opta pentru un brand de incredere ce poate oferi mereu produse de calitate. In cazul in care veti face acest lucru veti fi siguri de faptul ca decizia luata va fi una potrivita si va veti bucura pentru o perioada indelungata de o utilizare optima a polizorului.

Acum ca ati aflat cateva lucruri despre polizor, INTRATI AICI pentru a va face o idee despre costurile de achizitie si reveniti pentru a continua lectura, pentru ca merita. In randurile ce urmeaza veti gasi un ghid foarte bine documentat depre tipurile de polizoare, utilitatea si modul de folosire al fiecarui tip, precum si brandurile recomandate. La sfarsitul articolului va asteapta o comparatie intre cele 3 mari tipuri de polizoare.

Asadar, pentru o achizitie corecta, este indicat sa tineti cont de urmatoarele detalii:

Polizor unghiular

polizor-unghiularDescriere

Locurile in care putem intalni polizoarele unghiulare sunt multiple, iar printre acestea putem aminti de domeniul constructiilor sau in prelucrarea metalelor. In aceste domenii, utilizarea polizoarelor de acest tip este frecventa, reprezentand o unealta foarte importanta. Pe piata exista polizoare de acest tip ce fac parte din categorii diferite, in functie de tipul de activitate. Aceste polizoare unghiulare sunt unelte de mana actionate de motoare electrice, motoare cu benzina sau cu aer comprimat. Pe de alta parte, despre aceste polizoare, putem spune ca sunt foarte utile in ceea ce priveste taierea, prelucrarea si slefuirea unor anumite materiale. In functie de materialele asupra carora lucram, exista discuri speciale si variate, ce ne ajuta sa obtinem cele mai bune rezultate.

In acest sens, putem spune ca cele mai cunoscute discuri pentru polizoarele unghiulare sunt cele cu diamant pentru taiere, abrazive pentru polizat si cu perii de sarma pentru lustruit. In ceea ce priveste discurile pentru taiat, putem spune ca acestea sunt actionate de catre motorul inclus in cadrul acestui echipament.

Diferite tipuri de discuri pentru polizoare unghiulare, la preturi foarte bune, gasiti AICI.

Polizoarele unghiulare au aparatoare pentru maini, ce au rolul de a proteja orice mester si de a elimina resturile materialelor prelucrate. In ceea ce priveste selectia, este indicat sa fiti atenti la dimensiunea maxima a discului si la puterea motorului. Totodata, va trebui sa va ganditi si la modul de alimentare, rotatiile pe minut si tipul arborelui de prindere. In functie de necesitati, veti gasi cu siguranta exact ceea ce va intereseaza.

Utilitate – Cand il folosim

Utilitatea unor polizoare unghiulare este recunoscuta, iar prin folosirea acestora vom avea ocazia de a obtine rezultatele dorite in diferite situatii. De cele mai multe ori aceste polizoare unghiulare sunt utilizate pentru:

 • Curatarea cu peria de sarma
 • Taierea elementelor metalice
 • Taierea unor suprafete dure
 • Ascutirea unor obiecte si materiale
 • Slefuirea suprafetelor

In functie de activitatea pe care o desfasuram, este important sa optam pentru discurile potrivite. Exista discuri cu perie de sarma, ideale pentru a indeparta rugina, vopseaua sau cimentul intarit dupa renovare. In ceea ce priveste utilizarea discurilor, este foarte important sa acordati o atentie maxima in momentul fixarii. Referitor la discurile abrazive, putem spune ca sunt utilizate in operatiuni de debitare si debavurare a unor materiale, printre care putem aminti otelul, aluminiul sau fonta. Aceste discuri sunt ideale pentru a taia tevi, materiale de constructii, sau bare metalice. Discurile pentru slefuit sunt foarte utile in operatiunile de finisare si pentru realizarea unor muchii perfecte si suprafete omogene. Tinand cont de utilitatea unui polizor unghiular, vedem ca este indicat sa optam pentru un produs de acest tip.

Si daca va puneti intrebarea de unde v-ati putea cumpara un polizor unghiular, la un pret foarte bun il gasiti AICI, cu posibilitate de retur in cazul in care nu sunteti multumit de rezultate, conform conditiilor de AICI.

Cum folosim un polizor unghiular

Folosirea in conditii de maxima siguranta a unui polizor unghiular este foarte importanta si va trebui sa aveti in vedere acest lucru pentru a evita aparitia unor neplaceri. Pentru a nu intampina dificultati in ceea ce priveste utilizarea, este indicat sa tineti cont de cateva sfaturi practice. Pe langa recomandarile si specificatiile facute si date de producator si de comerciant, un mester interesat de o utilizare corecta trebuie sa verifice daca aparatul achizitionat indeplineste conditiile de utilizare. In ceea ce priveste folosirea polizorului unghiular, este indicat sa tineti cont de urmatoarele sfaturi utile:

 • Utilizati mereu aparatoarea pentru maini, deoarece aschiile sau resturile materialelor va pot rani intr-un fel sau altul.
 • Trebuie sa va asigurati ca utilizati discuri speciale pentru anumite materiale si le utilizati doar in scopurile destinate.
 • Nu trebuie sa utilizati polizoarele unghiulare pentru a taia lemne sau pentru alte activitati de acest tip ce nu fac parte din aria de utilizare.
 • Este indicat sa curatati de fiecare data polizorul unghiular dupa o utilizare si sa aspirati resturile materialelor ramase.
 • Daca discurile sunt blocate, nu fortati eliminarea lor, deoarece polizorul se poate defecta.

Tinand cont de aceste detalii in ceea ce priveste utilizarea, veti obtine rezultatele dorite, in conditii de maxima siguranta.

Branduri recomandate

In cele ce urmeaza va vom prezenta cateva din polizoarele unghiulare recomandate in ceea ce priveste achizitionarea. Tinand cont de aceste detalii, veti avea ocazia de a lua decizia potrivita. Astfel, printre brandurile recomandate in ceea ce priveste selectia unui polizor unghiular, putem aminti:

 • Bosch va pune la dispozitie posibilitatea de a achizitiona polizorul unghiular eficient in lucrarile pe care le veti desfasura. Printre avantajele acestui tip de polizor, putem aminti faptul ca executa sarcini de taiere si polizare, in orice situatie. De asemenea prelucreaza materialele, incluzand si reglaj de turatie. Este ideal pentru tevi si beton, fiind profesional, garantand, de asemenea, eficienta la un pret avantajos. Polizoare unghiulare Boch, la preturi foarte bune, gasiti AICI.
 • Makita reprezinta un alt brand ideal in ceea ce priveste achizitionarea unui polizor unghiular. Aceasta unealta este adaptabila, si usor de utilizat, oferind o caracteristica profesionala. Poate lucra foarte bine in ceea ce priveste metalul si betonul. Printre avantajele acestui polizor unghiular, putem aminti faptul ca are un motor profesional si o putere constanta. Este ergonomic si se manevreaza cu usurinta, iar pretul de achizitie este unul convenabil. Polizoare unghiulare Makita, la preturi foarte bune, gasiti AICI.
 • Einhell va ofera de asemenea un polizor unghiular ideal pentru gospodarie sau pentru activitati de constructie. Alimentarea se face la priza si il veti putea utiliza mereu pentru materiale dure. Pretul acestui polizor este avantajos si este ideal pentru a taia sau pentru a poliza orice tip de material. Are o structura solida cu manere si aparatoare oferind o fiabilitate optima. Polizoare unghiulare Einhell, la preturi foarte bune, gasiti AICI.
 • Black & Decker reprezinta de asemenea o modalitate optima pentru a va bucura de un polizor unghiular eficient. Acest model este semiprofesional, oferind un set de performante conventionale. Poate taia tevi metalice fiind accesorizat cu aparatori. Pretul este foarte avantajos, dar performantele in comparatie cu modelele de mai sus nu sunt aceleasi. Polizoare unghiulare Black & Decker, la preturi foarte bune, gasiti AICI.
 • Skil va propune de asemenea un polizor unghiular semiprofesional, ideal pentru orice gospodarie. Este bun si util pentru a taia si pentru a poliza diferite materiale la domiciliu. Pretul este unul avantajos, insa performantele nu sunt asemanatoare cu un polizor unghiular, Bosch sau Makita. Polizoare unghiulare Skil, la preturi foarte bune, gasiti AICI.

Optand pentru unul din aceste branduri, veti regasi solutia optima de achizitionare a unui polizor unghiular ce nu va lasa de dorit in ceea ce priveste calitatea si eficienta.

Toata gama de polizoare unghiulare o gasiti AICI

Polizor de banc

polizor-de-bancDescriere

Este important sa va asigurati de faptul ca veti opta pentru un polizor de banc potrivit cu necesitatile pe care le aveti. In primul rand, va trebui sa va asigurati de faptul ca veti beneficia de calitatea dorita. Este de asemenea necesar sa gasiti un model fiabil, eficient si adaptat in functie de necesitatile pe care le aveti. Investind intr-o unealta de acest tip, va doriti cu siguranta sa va bucurati de o eficienta sporita.

Despre polizoarele de banc putem spune ca sunt utilizate, in principal, pentru trei tipuri de procedere de baza: ascutirea, polizarea si lustruirea. Insa, poate fi utilizat si ca slefuitor in cazul in care veti dori sa achizitionati o varianta mai profesionala. Polizoarele de banc sunt ideale pentru activitati de curatare, polizat si ascutit. Aceste tipuri de polizoare sunt prevazute cu doua roti, una pentru activitati mai dificile, in timp ce cealalta este ideala pentru un polizat mai fin. De regula, rotile acestui polizor de banc au un diametru de 5 pana la 10 cm si o rotatie de pana la 3500 rpm. Puterea reprezinta o alta caracteristica importanta de care va trebui sa tineti cont in ceea ce priveste selectia, iar valorile sunt cuprinse intre 250 si 1000 W. Intalnim trei game de produse in functie de putere, printre care putem aminti modelele cu putere limitata, cele cu putere moderata si polizoarele de banc cu putere mare. Tinand cont de aceste detalii veti avea ocazia de a lua decizia potrivita in momentul selectiei.

Si daca va puneti intrebarea de unde v-ati putea cumpara un polizor de banc, la un pret foarte bun il gasiti AICI, cu posibilitate de retur in cazul in care nu sunteti multumit de rezultate, conform conditiilor de AICI.

Utilitate – Cand il folosim

Confortul si siguranta in utilizare reprezinta chestiuni foarte importante si va trebui sa le aveti in vedere. In ceea ce priveste utilizarea sunt necesare unele caracteristici, printre care putem aminti suporturile de sustinere pentru piesele ce urmeaza sa le prelucram, sisteme de inlocuire usoara a discurilor, talpi de cauciuc pentru atenuarea vibratiilor, functie de pornit si de oprit simpla de utilizat si optiune de lumina pentru o utilizare mai buna. Este indicat sa aveti in vedere aceste caracteristici pentru o utilizare in siguranta a polizorului de banc. Aceste elemente se regasesc in unele situatii in cadrul modelului ales, insa va trebui sa va asigurati de faptul ca veti face selectia potrivita. Este important, de asemenea, sa verificati daca suporturile pentru obiecte sau piese sunt reglabile. In acest sens, veti avea ocazia de a beneficia de o versatilitate mai mare in lucru. Vibratiile sunt o problema atunci cand lucram cu un polizor de banc, ceea ce inseamna ca trebuie sa luam masurile de limitare a acestora.

In ceea ce priveste utilizarea corecta si eficienta, este de asemenea important sa optati pentru rotile potrivite. Asadar, daca aveti de ascutit unelte pentru gradinarit, este indicat sa optati pentru o roata cu diametru de 200 mm, pentru a beneficia de ergonomie. In cazul in care urmeaza sa ascutiti sau sa polizati unelte si accesorii mici, precum burghie sau capete de dalti, puteti opta pentru o roata de 150 mm. In general veti avea la dispozitie ambele tipuri de discuri, iar cel mai utilizat material pentru slefuire este carbura de silicon si fibra pentru a indeparta rugina.

Polizoare de banc de calitate, la preturi foarte bune, gasiti AICI.

Cum folosim un polizor de banc

Utilizarea corecta a unui polizor de banc este foarte importanta, deoarece numai in aceste conditii veti elimina posibilitatea aparitie unor neplaceri. Siguranta in utilizare a acestor aparate va fi asigurata de materialele solide si rezistente, aparatori pentru discurile de polizat si pentru scanteia degajata. Este de asemenea necesar un sistem de fixare robust si stabil cu un intrerupator cu protectie anti praf si anti umezeala. Functionarea usor de controlat este foarte importanta si include o functionare mai lenta la inceput. Este necesar sa va asigurati ca toate componentele specificate sunt incluse in cadrul aparatului pentru a va bucura de o utilizare sigura si fara probleme. Despre scantei si aschii, putem spune ca au o viteza foarte mare de rotatie, ceea ce inseamna ca va trebui sa beneficiati si de o trusa de protectie, formata din ochelari si manusi de protectie.

Polizoarele de banc sunt utilizate in principal pentru slefuire si ascutire, si va trebui sa aveti in vedere acest lucru si sa nu utilizati polizorul in alte scopuri. Fixarea corecta este foarte importanta pentru a elimina functionarea deficitara si vibratiile foarte mari.

Branduri recomandate

In ceea ce privesc brandurile recomandate, putem spune ca puteti opta cu incredere pentru aparatele oferite de firmele specializate si celebre in acest domeniu. Printre aceste branduri putem aminti Bosh, Makita, DeWalt si Craftsman. Polizoarele de banc oferite de aceste marci sunt ideale pentru orice gospodarie si veti avea ocazia de a plati un pret corespunzator, in raport cu calitatea produselor. Eficienta acestor branduri si a aparatelor oferite nu va lasa de dorit.

Pe de alta parte, exista si producatori ce propun un pret mai ieftin, insa cu o calitate potrivita, printre care putem aminti Skil, Raider, Einhell, Matrix sau Stern. Pentru unii cumparatori, putem spune ca brandul reprezinta un moft, iar pentru altii incredere. In functie de ceea ce veti dori sa obtineti, veti avea ocazia de a gasi solutia optima de achizitionare. Indiferent de categoria in care va aflati, nu uitati ca brandul reprezinta un criteriu secundar, deoarece trebuie sa fiti atenti in principal la performantele tehnice oferite de acel polizor de banc.

Oferta pentru toate brandurile enumerate mai sus o gasiti AICI, urmand sa faceti achizitia in functie de buget si de performantele dorite.

Polizor drept

polizor-dreptUn polizor drept il puteti utiliza in diferite situatii si veti obtine rezultatele dorite in ceea ce priveste slefuirea, polizarea, curatarea sau lustruirea anumitor suprafete. Despre acest tip de polizor mai putem adauga ca este simplu de utilizat si mobil, reprezentand solutia optima de achizitionare in acest sens. Pe de alta parte, polizoarele drepte se pot utiliza mereu si in locuri mai greu accesibile si pe piesele de mici dimensiuni. Totodata, pot fi utilizate in diferite domenii, de la domeniul industrial, pana la cel de uz domestic, oferind eficienta in ceea ce priveste slefuirea si ascutirea. Acest tip de polizor drept este profesional, avand o greutate mai mica decat celelalte modele de polizoare. De asemenea, putem spune ca ofera o ergonomie superioara, deoarece propune o prindere usoara si confortabila.

In alta ordine de idei, despre un polizor drept putem spune ca are o carcasa cu forma rotunda, ideala pentru reducerea posibilitatilor de deteriorare a pieselor prelucrate. In general, un polizor de acest acest tip dispune de o clapeta de pornire si oprire, usor accesibila. Intrerupatorul aparatului este pozitionat de cele mai multe ori in centrul clapetei, ceea ce inseamna ca veti utiliza in conditii optime un polizor de acest tip. Este indicat sa luati in calcul achizitionarea sa mai ales pentru materialele si obiectele de dimensiuni mici.

Si daca va puneti intrebarea de unde v-ati putea cumpara un polizor drept, la un pret foarte bun il gasiti AICI, cu posibilitate de retur in cazul in care nu sunteti multumit de rezultate, conform conditiilor de AICI.

Utilitate – Cand il folosim

Referitor la utilitatea acestui polizor drept, putem spune ca este ideal in cazul in care vom dori sa slefuim sau sa ascutim materiale si obiecte mici. Acest polizor drept se poate utiliza atat in gospodarie cat si pentru domeniul industrial, in functie de cerinte. Totodata, despre polizorul drept putem spune ca functioneaza ideal si in cazul unor lucrari de slefuire dura si nivelare a unor materiale din piatra si metal. In acest sens, este importanta si utilizarea unor accesorii potrivite pentru fiecare tip de lucrare in parte.  Pentru a afla detalii complete despre domeniile de utilizare a polizorului drept pe care il veti achizitiona, este important sa studiati fisa tehnica a aparatului. Polizorul drept este ideal pentru orice gospodarie, deoarece ofera o modalitate optima si simpla pentru a slefui, poliza, curata si lustrui diferite obiecte si materiale.

Polizoare drepte de calitate, la preturi foarte bune, gasiti AICI.

Cum folosim un polizor drept

Un polizor drept este foarte simplu de utilizat, avand o greutate redusa. In cazul in care se doreste instalarea sau demontarea pietrei de slefuit, trebuie utilizata o piulita ce are rolul de a trange piatra de slefuit pe suportul de prindere. Este indicat sa fiti atenti in acest moment, deoarece este necesara o strangere corecta si eficienta pentru o utilizare in conditii de maxima siguranta. In cazul in care nu vom avea in vedere acest aspect, atunci exista riscul aparitie unor situatii neplacute pe perioada utilizarii. In ceea ce priveste utilizarea si strangerea corecta a piulitei de fixare, este indicat sa utilizati cheile din dotare pentru o strangere ferma si corecta. Piatra pentru slefuit si ascutit trebuie montata corect, deoarece in caz contrar pot aparea vibratii puternice ce vor duce la ruperea axului. Pentru demontarea pietrei de slefuit si ascutit, veti executa pasii expusi mai sus, insa in ordine inversa fata de operatiunea de instalare. Avand in vedere aceste caracteristici, veti avea ocazia de a utiliza in conditii optime polizorul drept.

Branduri recomandate

In ceea ce privesc brandurile recomandate, putem urma aceeasi linie ca in cazul tipurilor de polizoare precedente, unghiulare si de banc. In acest sens, printre brandurile populare referitor la achizitie, putem aminti nelipsitele Bosch si Makita, acestea oferind si in cazul polizoarelor drepte modalitati optime prin care va puteti bucura de o calitate superioara. In cazul in care veti dori oferte de pret mai reduse pentru achizitionarea polizoarelor drepte, atunci puteti opta pentru branduri precum Stayer sau Biax, insa performanta este mai redusa decat in cazul brandurilor precizate anterior. Asadar, este indicat sa tineti cont si de brandul pentru care veti opta in cazul in care sunteti interesati de o eficienta maxima si de o calitate superioara.

Alege in functie de buget si de performante polizorul drept potrivit necesitatilor tale CLICK AICI

Comparatie intre cele 3 tipuri de polizoare

Facand o comparatie intre cele 3 tipuri de polizoare putem spune ca polizorul unghiular si drept este cel ce ofera o flexibilitate superioara fata de polizorul de banc. Acest lucru se intampla ca urmare a faptului ca polizorul unghiular si drept poate fi utilizat pe o suprafata mai mare de slefuire, in timp ce polizorul de banc iL vom utiliza doar la bancul de lucru. Pe de alta parte, polizorul unghiular ofera o varietate mai mare de activitati si lucrari, fiind ideal pentru slefuire, ascutire, taiere, ajustare, etc. Polizorul de banc este utilizat de cele mai multe ori doar in cadrul activitatilor de slefuire si de ascutire.

In aceste conditii, avand in vedere aceasta comparatie, putem spune ca polizorul unghiular reprezinta cea mai populara varianta de achizitionare. Multi dintre utilizatori sunt placut impresionati de ceea ce ofera si de lucrarile ce se pot executa cu ajutorul unui polizor unghiular. Insa, in ceea ce priveste achizitionarea, va trebui sa tineti cont si de necesitatile pe care le aveti in ceea ce priveste utilizarea. Daca veti dori sa beneficiati de un polizor pentru slefuire si ascutire, atunci puteti opta pentru un polizor de banc, iar eficienta sa nu va lasa de dorit. Polizorul drept, reprezinta pe de alta parte o modalitate simpla de slefuire si ascutire. Acest tip de polizor, este cel mai simplu de utilizat dintre toate cele trei cateGorii. Asadar, tinand cont de toate aceste detalii, veti lua cu siguranta decizia potrivita in ceea ce priveste achizitionarea celui mai bun polizor pentru dumneavoastra.

Alegeti-va dintr-o varietate de produse si branduri cel mai bun polizor: CLICK AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *