Cum alegi cel mai bun subwoofer?

cel-mai-bun-subwooferPentru cei îndrăgostiți de sunet, dar mai ales de claritatea și de naturalețea cu care este redat, achiziționarea unui subwoofer înseamnă un pas în față. În combinație cu boxele, care trebuie să fie și ele de cea mai bună calitate, subwooferul amplifică sunetul și creează acel efect atât de plăcut, de bass.

Indiferent de utilizarea sa, că este folosit pentru vizionarea de filme sau pentru ascultarea de muzică, un subwoofer rămâne o investiție importantă, care necesită un plus de grijă pentru viitorul cumpărător. Acesta trebuie să știe exact ce anume dorește, performanțele urmărite, dar și spațiul pe care poate să îl aloce acestui obiect. De cele mai multe ori chiar trebuie să se documenteze cu privire la acest aspect, pentru a se asigura că investiția făcută va fi de cea mai bună calitate.

Pentru a ușura tot acest proces, am creat o listă specială cu aspectele care trebuie avute în vedere pentru găsirea celui mai bun și mai indicat subwoofer pentru uzul personal. În rândurile de mai jos, vor fi enumerate toate criteriile care se vor dovedi de un real folos pentru oricine dorește să își achiziționeze un asemenea produs, de calitate premium.

Puterea totală a subwooferului

Nu este doar o mărime fizică, care se exprimă în W, în ea stând o mare parte din performanța acestui produs.

Cu cât această valoare crește, cu atât există siguranța că subwooferul este de o calitate crescută și poate să obțină performanțe ridicate, în ce privește bogăția sunetelor emise.

De asemenea, nu trebuie să vă lăsați păcăliți de un preț mult prea mic, pentru că de cele mai multe ori asta înseamnă că puterea acestuia este scăzută.

Profită de oferta actuala la subwoofere: CLICK AICI.

Sensibilitatea difuzorului subwooferului

În cazul sunetelor puternice, acest tip de sensibilitate asigură utilizatorul că sunetul va fi redat în mod corect, în așa fel încât să nu devină deranjant pentru ureche.

O asemenea funcție îi poate scuti pe mulți dintre utilizatori de episoadele jenante de la petreceri, când muzica este dată tot mai tare.

Intervalul în care se încadrează frecvența subwooferului

Pentru cei care doresc ca până și sunetele de cea mai joasă frecvență să se poată auzi cât mai clar, e necesar să se găsească un model care să aibă inclusă această opțiune.

În acest caz, modelele de subwoofer care au și o secțiune pentru frecvență joasă sunt cele mai indicate.

Impedanța subwooferului

Aceasta poate să aibă valori cuprinse între 2 și 8 Ohmi.

Este un aspect important de avut în vedere deoarece impedanța subwooferului trebuie să se potrivească cu cea a boxelor, pentru a putea funcționa corespunzător.

Dimensiunea poate afecta calitatea sunetului emis de subwoofer

Din păcate, acest aspect poate să varieze și în funcție de spațiul disponibil în cameră.

Regula este următoarea: un subwoofer, cu cât este mai mare, cu atât poate să redea mai bine bass-ul. Cea mai bună variantă în acest sens ar fi găsirea unui subwoofer de dimensiuni medii, pentru performanțe crescute.

Cumpără-ți un subwoofer potrivit necesităților și posibilităților tale: CLICK AICI.

Modul de orientare a difuzorului subwooferului

Există două mari variante: cea a difuzoarelor orientate în jos, respectiv cea a difuzoarelor frontale.

În funcție de locul unde doriți să amplasați subwooferul, aproape de boxe sau departe de ele, va trebui să optați pentru una dintre ele.

Astfel, dacă acesta va fi laolaltă cu boxele, difuzorul este de preferat să fie frontal, întocmai ca cel al boxelor.

În celălalt caz, când este plasat într-un colț al camerei, de preferat este varianta difuzorului orientat în jos.

Modul în care se realizează controlul subwooferului

Pe lângă varianta clasică, a butoanelor de setări montate direct pe subwoofer, mai există și alte variante, cele care pot fi controlate prin intermediul unei telecomenzi, chiar și a unei aplicații.

Cred că nu mai are rost să se explice care dintre aceste variante este cea mai recomandată, pentru că rezultatul este de la sine înțeles.

Comandă-ți acum subwoofer la preț redus: CLICK AICI.

Rezistența materialului din care este creat subwooferul

În descrierile de produse nu se pune prea mult accent pe importanța materialului din care sunt create aceste obiecte.

Pentru a vă asigura că achiziția se va dovedi rentabilă pe termen lung, trebuie să vă interesați mai mult cu privire la acest aspect. Oricând puteți întreba producătorii sau furnizorii despre originea acestuia, pentru a evita ulterioarele senzații de dezamăgire.

Ușurința cu care poate fi manipulat subwooferul

Dacă intenționați să vă achiziționați un subwoofer de dimensiuni ceva mai mari, mai performant, ar trebui să țineți cont de acest aspect. V-ar putea scuti de mult efort fizic nejustificat.

Trebuie doar să verificați dacă subwooferul are mânere laterale, care să facă mult mai ușoară mutarea acestuia.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere în ce privește achiziționarea celui mai bun subwoofer. Cu multă grijă și răbdare, veți reuși să vă găsiți modelul ideal, potrivit nevoilor personale.

Subwoofere de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *