Cum alegi cel mai bun lampadar?
Pentru interior există numeroase opțiuni de surse de lumină. În funcție de alegeri poți contura un anume stil bine definit pentru întreaga încăpere. O soluție estetică și practică este chiar lampadarul, cel ce se pretează a fi prezent în locaţii diverse. Nu te condiționează de nevoia unui anume spațiu, deci un mare plus îl câștigă și din punct de vedere al integrării în decor.
Alegerea lampadarului potrivit
Deși o selecție din prisma simțului estetic personal este prima referință, trebuie să ții cont și de alți factori.
Locul unde se dorește ca lampadarul să fie amplasat, câte brațe să dispună, câtă lumină poate furniza, ce stil are încăperea, sunt doar câteva exemple demonstrative în acest sens.
Cum alegi cel mai bun lampadar ținând cont de materialele din care este realizat?
Trebuie să știi că, aspectual vorbind, unele se potrivesc mai bine sau denotă un anume stil. Din punct de vedere practic, materialele folosite sunt cele care determină durabilitatea produsului. O recomandare în acest sens sunt lampadarele din lemn sau metal, ce se disting prin stilul practic și versatil. Pot avea diferite culori și finisaje, deci de opțiuni nu duci lipsă.
Cât despre partea de abajur, și aici ai varietate. Le poți alege pe cele din sticlă, caz în care lampadarul va fi mai greu, deci mai stabil.
O altă variantă o reprezintă lampadarele din materiale textile, cu un aer mai degajat, mai prietenos.
Pentru a face alegerea potrivită, trebuie să ții cont și de alte elemente din jur, din decorul ales pentru amplasarea lampadarului.
Dimensiunile celui mai potrivit lampadar
O imagine clasică pe care o avem în minte când vine vorba de un lampadar este cel înalt, însă acesta nu reprezintă întotdeauna alegerea potrivită. Pentru cei în căutarea unui lampadar, trebuie precizat faptul că un lampadar mic într-o încăpere cu tavan înalt este fix ceea ce trebuie evitat. Desigur, nici unul prea mare într-o încăpere mică nu reprezintă cea mai bună alegere Așadar, decizia optimă ține de spațiul în sine și de modul de folosire.
Pentru cei care doresc să folosească lampadarul pentru a ilumina zona de citit, acesta ar trebui să fie de înălțimea fotoliului ce se folosește la lectură, iar dacă se dorește iluminarea zonei în care se servește cafeaua, înălțimea lampadarului trebuie să fie mai mare decât masa de cafea.
O recomandare ține de a corela întrebuințarea exactă a lampadarului cu înălțimea potrivită a acestuia.
Alege-ți dintr-o gamă variată de produse lampadarul cu înălțimea potrivită, care să se încadreze perfect în decor: CLICK AICI.
Alegerea lampadarului în funcție de distribuirea luminii
Abajurul poate fi fix, menținut într-o singură poziție sau mobil, ceea ce permite distribuirea luminii în varii unghiuri.
Dacă lampadarul va face parte din iluminatul încăperii, ca o completare a sistemului, având deci un rol bine definit în acest fel, se poate alege clasicul lampadar fix.
Pentru iluminarea zonei de citit sau alte spații asemănătoare, se recomandă lampadarul cu abajururi mobile și ușor de reglat.
Cumpără-ți lampadarul potrivit, beneficiind de promoțiile actuale: CLICK AICI.
Alegerea lampadarului în funcție de buget
Nu în cele din urmă, trebuie menționat faptul că un lampadar cu pretenții poate avea și un preț pe măsură. Așadar, se pare că și bugetul este un aspect de luat în seamă.
Pentru că de cele mai multe ori se alege un lampadar din motive estetice, ca o completare de decor, suma investită nu trebuie să reprezinte o piedică în a face alegerea potrivită. Altfel, nu se atinge scopul achiziției.
Atât timp cât se achiziționează un lampadar ce conferă lumină suficientă și consumă puțin, raportat la lumina emanată, cu un cadru stabil și rezistent, putem spune că banii cheltuiți reprezintă o reală investiție.
Cât despre design, cu cât lampadarul este mai elaborat, cu atât este mai scump. Din fericire, există varietate pentru ca, în funcție de multiplele cerințe pe care le poate avea un utilizator, să existe o opțiune de lampadar corespunzătoare.
Lampadare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!