monomanie – definiție

Monomanie – tulburare mentală în care capacitățile in­telectuale ale unui individ se concentrează pe o singură idee. În trecut, prin acest ter­men se indicau foarte multe tulburări men­tale legate de psihoza paranoidă sau de nevroza obsesivă. În mod curent termenul de monomanie se referea la toate manifestările de delir parțial, precum monomania erotică (erotoma­nie), monomania incendiară (piromanie), monomania grandorii (megalomanie).

Monomanie afectivă (sau raționantă). Termen prin care Esquirol a definit ceea ce în clasificarea modernă este tulburare obsesiv-compulsivă.

Sursa: ,,Dicționar medical ilustrat de la A la Z”, editura LITERA. Dicționarul se poate achiziționa de aici: link-5.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *