Ingrijirea florilor pe timpul iernii

ingrijirea-florilor-iarnaPe timp de iarna florile se confrunta cu schimbari bruste. Ele nu mai primesc aceeasi cantitate de hrana si apa si, de aceea, este necesar sa le asiguram o tranzitie lenta intre sezoane.

Ingrijirea florilor pe timpul iernii. Mediul propice

Odata cu schimbarea vremii, este indicat ca florile sa fie aduse intr-un mediu calduros. Florile carora le prieste un mediu racoros se pot tine si intr-o camera neincalzita (gen balcon inchis). Daca temperaturile scad sub 1 grad C, inveliti ghivecele cu flori in hartie sau textile.

Florile iubitoare de caldura se vor aseza langa o sursa de caldura, cu udarea lor la doua zile, in apropierea surselor de caldura umiditatea fiind mai redusa.

Pentru florile care au in pamant bulbi sau tuberculi (gen begoniile) temperatura optima este de 10-14 grade C.

Ingrijirea florilor pe timpul iernii. Importanta luminii

Gradul de luminozitate este foarte important in ingrijirea florilor pe timp de iarna. Chiar daca ziua este mai scurta asezati floarea astfel incat sa beneficieze de lumina naturala.

In ceea ce priveste florile care au bulbi sau tuberculi, pentru acestea sunt recomandate incaperile intunecate.

Fumul de tigara si mirosurile neplacute sunt daunatoare. Astfel, incaperile bine aerisite sunt cele mai potrivite pentru ingrijirea coresunzatoare a florilor.

Cum udam florile pe timp de iarna

Nu udati florile in fiecare zi pe timpul iernii. Udati-le odata la cateva zile, doar dimineata, astfel incat acestea sa nu stea cu radacinile ude pe timpul noptii.

Tineti cont ca florilor de apartament nu le prieste clorul, asa ca apa de la robinet nu este cea mai potrivita pentru udarea acestora. Daca lasati insa apa de la robinet 2-3 zile intr-un recipient deschis, clorul se evapora.

Udati florile cu apa la temperatura camerei, nu cu apa rece.

Pastrati florile in recipientele in care au stat si afara. Perioada iernii nu este cel mai potrivit anotimp pentru a le deranja radacinile, deoarece acestea vor consuma multa energie pentru a se adapta noilor conditii si se vor slabi.

Puteti schimba recipientul la sfarsitul lunii februarie sau la inceputul lunii martie.

Oricand este binevenita actiunea de stergere a frunzelor de praf. Acest lucru le va ajuta sa respire mai bine.

Praful si polenul blocheaza porii plantelor si acestea nu mai primesc cantitatea de lumina necesara si nici nu mai pot absorbi umiditatea de care au nevoie.

Cititi si alte articole utile din categoria Casa&Gradina Click Aici.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *