Condimentele și mirodeniile, efecte pozitive asupra organismului uman

condimente-efecte-beneficeCondimentele și mirodeniile au fost mereu căutate și apreciate, și au avut de-a lungul timpului un mare rol în dezvoltarea economica a multor popoare.

Usturoiul, ceapa, cimbrul, tarhonul și hreanul sunt condimente care în trecut se foloseau ca plante de leac pentru tratarea diverselor afecțiuni digestive sau pentru aportul de vitamine.

Efecte benefice asupra organismului uman au și piperul și scorțișoara, asa-numitele condimente exotice.

Menționări despre efectele și proprietățile extraordinare ale condimentelor găsim și la Herodot, în capitolul în care descrie înălțarea piramidelor în Egiptul Antic. Acesta spune ca cei ce au construit piramidele au consumat cantități mari de condimente, in special usturoi, considerându-l un puternic energizant.

Romanii, mari consumatori de condimente

Romanii erau cunoscuți a fi mari consumatori de condimente, in special piper. Transportat în caravanele de uscat, piperul ajungea la Roma la niște preturi extrem de mari.

Romanii consumau și condimente cultivate pe teritoriul Daciei ca : cimbru, maghiran, salvie, tarhon, cimbrișor, oregano.

Dacia era considerata o zona bogata în plante medicinale. Ca si exemplu, pelinul era folosit de romani la prepararea unui anumit vin.

Vanilia este fructul unei orhidee, originala din Mexic.

Vanilia a fost descoperita de către Cortez, fiind un ingredient valoros pentru prepararea prăjiturilor, și chiar medicament împotriva impotentei.

Un alt condiment cu importante efecte benefice pentru organismul uman este nucșoara.

În anii 1600 nucșoara era considerata leac miraculos contra ciumei.

În anumite doze, nucșoara este un euforizant puternic, în doze foarte mari generând efecte halucinogene mai intense decât ale morfinei.

Urmăriți în continuare blogul nostru, pentru ca vor urma articole despre efectele benefice ale fiecărui condiment în parte, ce merită citite

Citiți și alte articole utile din categoria SANATATE Click Aici.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *