Despre nașterea prematură

nasterea-prematuraUn nou-născut este clasificat prematur dacă se naște înainte de săptămâna a 37-a a sarcinii.

Nașterea prematură este o problemă majoră a sănătății publice deoarece mortalitatea copiilor născuți prematur este crescută în primul an de viață, aceștia fiind mult mai expuși la boli de inimă, plămâni și creier dacă supraviețuiesc.                                                                                  .

Femeile care rămân însărcinate după mai mult de un an de încercări sunt expuse unui risc mai ridicat de a suferi o naștere prematură.

Observații:                                                               i

Oamenii de știință au făcut un progres substanțial către dezvoltarea unui test simplu, fără riscuri și utilizabil din stadii timpurii, care ar putea preveni un mare număr de nașteri premature în fiecare an.

Cercetătorii spun că au descoperit că anumite proteine pot indica o naștere prematură iminentă.

Testul, care acum este disponibil pentru toată lumea, se face între săptămâna a 24-a și a 34-a a sarcinii pentru femeile care sunt considerate cu un risc ridicat. Testul verifică prezența fibronectinei fetale, o proteină găsită în uter când placenta începe să se separe de pereții uterului. Prezența acestei proteine semnalează că există un risc ridicat de naștere în următoarele 7 zile și trebuie începută o intervenție.

Sursa: ,,Nutriție și biotratamente, de Phyllis A. Balch, o lucrare de mare valoare, pe care o recomand.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *