Despre durerile de spate din timpul sarcinii

dureri-de-spate-sarcinaDurerile de spate sunt ceva obișnuit în timpul sarcinii din cauza schimbărilor anatomice considerabile și a tensiunii în corp. Creșterea în greutate, efectul de relaxare musculară produs de hormonul progesteron și schimbarea centrului de greutate al corpului contribuie la această problemă.

Recomandări:

– Pentru a reduce durerile de spate în timpul sarcinii, nu stați într-o singură poziție pentru mult timp.

– Fiți atentă la postură. Păstrați-vă tot timpul umerii relaxați și spatele cât de drept se poate.

– Înotul este un mijloc bun de a diminua încordarea spatelui și a altor părți ale corpului.

– Includeți în rutina dumneavoastră zilnică două-trei minute de exerciții ușoare de întindere. Nu vă forțați, întindeți-vă numai cât să vă fie bine.

– Asigurați-vă că salteaua este destul de tare pentru a suporta greutatea și dormiți cu o pernă la spate. Dormiți pe o parte, nu pe spate.

– Nu purtați tocuri înalte. Tocurile înalte schimbă echilibrul corpului și încordează suplimentar spatele. Purtați pantofi confortabili, plați, cu tălpi moi sau tocuri joase, care lasă loc suficient pentru degete. Fiți atentă că s-ar putea să aveți nevoie, pe timpul sarcinii, de pantofi mai largi decât normal.

– Învățați-i pe partener sau pe prieteni cum să vă maseze spatele. Puteți folosi alifii sau uleiuri de plante.

– Învățați cum să ridicați corect greutăți de jos, punând mai puțină presiune pe spate.

– Când vă doare spatele, înmuiați un prosop mic în oțet de mere. Stoarceți-1 bine și culcați-vă în pat pe o parte. întindeți prosopul pe spate. Relaxați-vă în acest fel 15-20 de minute.

Sursa: ,,Nutriție și biotratamente de Phyllis A. Balch, o lucrare de mare valoare, pe care o recomand, reprezentând un „ghid complet pentru vindecarea fără medicamente, prin vitamine, minerale, plante și suplimente nutritive″. Îți poți achiziționa aceasta lucrare de aici: link-3.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *