Cum alegi cele mai bune aspiratoare de frunze?

cel-mai-bun-aspirator-de-frunzeNumărul celor care aleg să se mute la casă, la curte, pentru a se elibera de agitația orașelor, este în continuă creștere. Pentru a avea parte de confortul căutat, se impun însă o serie de măsuri.

Îngrijirea casei și a curții amplifică bucuria de care are parte proprietarul atunci când se relaxează alături de cei dragi în aer liber. Misiunea îngrijirii presupune dotarea cu ustensile și echipamente care să dea dovadă de eficiență și care să implice un minim de efort din partea proprietarului. În seria acestor dotări se înscriu și aspiratoarele de frunze.

În mod similar cu oricare alt produs de pe piață, și în acest caz diversitatea modelelor, mărcilor și a parametrilor tehnici poate pune în încurcătură cumpărătorii. În rândurile ce urmează îți voi oferi câteva repere pentru ca alegerea unui aspirator de frunze să nu mai fie o corvoadă.

Ce tip de aspirator de frunze să alegi?

Alegerea o vei face în funcție de propriile nevoi. Dacă vei opta pentru un echipament de tipul „3 în 1” (funcția de suflantă, aspirator și tocător la același aparat), vei reuși să economisești și să îngrijești cum se cuvine mica ta livadă sau grădină.

În cazul în care este vorba de o suprafață extinsă, de o curte mai mare sau de o livadă, cel mai probabil vei avea nevoie de echipamente separate. Aparatele individuale precum aspiratoarele de frunze sau tocătoarele de vegetație sunt cele mai indicate pentru asemenea misiuni.

Alegerea aspiratorului în funcție de cantitatea de frunze

Totul depinde aici de nevoile tale. Dacă grădina, curtea sau livada pe care o îngrijești nu are o suprafață foarte mare, îți va fi util un aspirator de frunze compact, cu funcții multiple. Te va ajuta să colectezi eficient frunzele și vegetația, pentru a le toca ulterior.

În cazul în care ai de strâns o cantitate mai mare de frunze și vegetație, din livada cu mulți pomi, din grădină sau chiar din curte, va trebui să te asiguri că achiziționezi un aspirator de frunze puternic, dedicat exclusiv scopului său, și nu unul multifuncțional – în această situație îți va fi util un aspirator de frunze cu motor puternic.

Aspiratoare de frunze de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Tipul de alimentare al aspiratoarelor de frunze

Opțiunile sunt în număr de 3 în acest caz: alimentare cu acumulatori, pe benzină sau directă, la rețeaua de energie electrică. Pentru fiecare tip de alimentare există avantaje și neajunsuri de care trebuie să se țină cont în momentul alegerii.

Aspiratoarele de frunze pe benzină sau cu acumulatori reprezintă variante puțin mai costisitoare, comparativ cu prețurile celor care au alimentare la priză. Totuși, aceste aspiratoare de frunze oferă un plus de mobilitate și fac față cu brio chiar și atunci când trebuie strânse frunzele și vegetația de pe suprafețe mari.

Aspiratoarele de frunze alimentate prin conexiune directă la rețeaua electrică sunt, de asemenea, eficiente, dar pot fi incomode dacă suprafața pe care trebuie să se intervină este mare – cablurile și prelungitoarele necesare pentru a acoperi întreaga zonă pot fi deranjante. Avantajele oferite de aspiratoarele de frunze alimentate la priză sunt costurile mai reduse – atât prețul plătit pe echipament, cât și întreținerea ulterioară.

Profită de oferta actuala eMAG la aspiratoarele de frunze: CLICK AICI.

Performanțe și parametri tehnici pentru aspiratoarele de frunze

Caracteristicile tehnice sunt deosebit de importante, indiferent de tipul echipamentului ales. Pentru a te asigura că ceea ce cumperi e perfect potrivit cu nevoile tale, trebuie să ai în vedere următoarele criterii: puterea, debitul și viteza aerului, tipul vegetației colectate, capacitatea sacului colector și ușurința în utilizare.

  • Puterea aparatului – alege un aspirator de frunze pe benzină, cu motor puternic, dacă ai de îngrijit o grădină/livadă/curte de suprafață mare. În cazul în care zona de unde trebuie să colectezi frunzele nu este foarte întinsă, îți va fi util un aspirator electric, a cărui motor are puterea cuprinsă între 2500 W și 3000 W.
  • Debitul și viteza aerului – optează pentru aspiratoare de frunze care au acești parametri la un nivel cât mai ridicat, dacă îți dorești să lucrezi cât mai repede și mai eficient.
  • Tipul vegetației colectate și capacitatea sacului colector – acești parametri sunt interdependenți și garantează comoditatea la utilizare. De regulă e recomandat să alegi un sac colector de capacitate mai mare, pentru a elimina disconfortul generat de necesitatea golirii frecvente a acestuia.
  • Ușurința în utilizare este, de asemenea, importantă. Întrucât suprafețele ce trebuie lucrate sunt, de obicei, destul de mari, utilizarea aparatului nu trebuie să provoace vreun disconfort. Manipularea trebuie să fie facilă, iar funcțiile aspiratorului să ofere utilizatorului eficiență și performanță de fiecare dată.

Aspiratorul de frunze este un echipament de a cărui utilitate se convinge fiecare deținător, mai ales în momentul în care toamna își intră pe deplin în drepturi. Cu ajutorul recomandărilor anterioare, orice gospodar care caută să cumpere un aspirator de frunze va ști exact cum să îl aleagă, în funcție de propriile nevoi.

Cumpără-ți aspirator de frunze la cel mai bun preț: CLICK AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *