Cum alegi cea mai bună freză de zăpadă?

cea-mai-buna-freza-de-zapadaIarna înseamnă pentru cei mai mulți dintre noi o reală provocare, vigilență și nevoia de a pune umărul la treabă. Dacă deții un autoturism, simpla ieșire din garaj după o noapte de ninsoare înseamnă muncă depusă pentru a curăţa ieșirea. Dacă locuiești la curte, lopata nu trebuie să îți fie singura unealtă de sezon pe care să o consideri indispensabilă.

Freza de zăpadă este invenția practică, modernă și cea mai indicată pentru a curăţa zăpada din gospodărie. Folosită în interes personal, pe suprafețe mici, aceasta are nevoie să fie achiziționată în raport cu modul de folosire. Iată despre ce este vorba.

Freza de zăpadă și tipul de motor

Trebuie să știi că există două mari categorii: freza cu motor electric și cea cu motor termic. Nu alegi în funcție de preferințe pur și simplu, ci după ce este mai convenabil, în raport cu suprafața de pe care dorești să cureți zăpada. Specialiștii spun că cele cu motor electric sunt indicate pentru un teren de până la 200 mp, în timp ce o freză cu motor termic este cea mai bună soluție la suprafețe de peste 200 mp.

Totodată, cele electrice sunt mai mici, încap în zone mai înguste, deci sunt mai degrabă indicate a fi folosite în zone mai restrânse, unde sunt acumulări de zăpadă mai mici. În schimb, cele pe benzină sunt mai robuste, dar și mai rezistente și deci pot face față unei cantități mai mari de zăpadă.

Freza de zăpadă și puterea motorului

După ce ai stabilit tipul de motor, ar fi bine să corelezi puterea acestuia cu ceea ce îți dorești, privind randamentul frezei în cauză. Specialiștii spun că un motor de până în 2000 de W sau de 3 până la 4 CP este suficient pentru suprafețe mici și medii, în timp ce zonele mai extinse înseamnă automat și nevoia unui utilaj cu o putere mai mare – de la 4 până la 6 CP.

Cumpără-ți freză de zăpadă de putere potrivită, la cel mai bun preț: CLICK AICI.

Freza de zăpadă și modul de evacuare a zăpezii

Un astfel de utilaj este destinat fie a fi folosit în scop casnic, în zone mai mici, precum sunt gospodăriile, precum și în scop industrial. De îndată ce s-a stabilit și scopul și modul de folosire, se poate alege tipul de freză potrivit. Așadar, pentru utilizatorii casnici, freza cu o singură treaptă de evacuare este indicată. Aceasta este ușor de manevrat, dar și ușor de depozitat. În plus, este suficient de puternică pentru nevoile unei gospodării.

Pentru pretenții mai înalte, freza cu două trepte de evacuare este recomandată. Aceasta poate curăţa un strat considerabil mai mare de zăpadă, chiar și de 20 de cm. De regulă dispune de două lame, una ce poate sparge gheața și o a doua care curăţă zăpada și o aruncă efectiv din cale, făcând cale de acces printre troiene.

Profită de oferta actuala eMAG la frezele de zăpadă: CLICK AICI.

Funcții și opțiuni extra pentru cea mai bună freză de zăpadă

Un astfel de utilaj este menit să ajute și să înlocuiască efortul fizic. Așadar, de ce să nu fie atât de complex încât să ofere un randament maxim? Să nu uităm că iarna este capricioasă, cu temperaturi modeste, ori activitatea de înlăturare a zăpezii se va impune uneori în momente mai puțin plăcute: dimineața, când este ger, în momente când ninge sau chiar viscolește și este nevoie de cale de acces.

O freză de zăpadă se poate alege și în funcție de complexitatea ei, aparte de aspecte cruciale ca cele menționate mai sus. Utilizatorul ar putea fi interesat de mânerele ce se încălzesc, de reglarea lamei pe înălțimea dorită, servodirecția și nu în cele din urmă chiar și sistemul de siguranță – oprirea funcționării frezei când mânerul nu mai este atins.

După cele menționate, concluzia este clară: o freză de zăpadă se alege după capacitate, după ce poate oferi și nu după preț. Alegerea după preț poate constitui o greșeală ce te poate costa efort suplimentar în utilizarea utilajului, cu performanțe reduse.

Freze de zăpadă de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *