De ce este important sa folosesti aditivi auto pentru uleiul de motor?

aditivi-auto-ulei-motorDaca ai masina, atunci probabil stii ca aceasta are nevoie de protectie superioara, mai ales daca iti doresti sa te bucuri de ea pentru cat mai mult timp. Orice masina merita alintata din cand in cand cu niste aditivi auto speciali, acestia avand rol de protectie si de crestere a performantelor, folosirea lor fiind recomandata de catre specialisti.

Daca nu stii inca ce sunt acesti aditivi auto, atunci ar fi momentul sa aflii.

De ce este important sa folosesti aditivi auto pentru uleiul de motor?

Cei mai importanti aditivi auto sunt aditivii auto pentru uleiul de motor. Nu cred ca mai este necesar sa-ti mai spun ce importanta are uleiul pentru o masina. Si totusi tin sa-ti spun ca longevitatea si buna functionare a unui motor sunt strans legate de calitatea uleiului folosit.

Trebuie sa stii ca legaturile moleculare din uleiul de motor slabesc la lovituri, calitatea uleiului avand, astfel, de suferit. Tocmai de aceea, se recomanda folosirea aditivilor pentru uleiul de motor, acestia avand rol de a preveni slabirea legaturilor moleculare.

Principala proprietate a uleiului de motor este vascozitatea, care variaza in functie de temperatura. Vascozitatea uleiului de motor scade la temperaturi ridicate, iar prin scaderea vascozitatii calitatea uleiului este inferioara.

Noi avem insa nevoie ca motorul sa functioneze in parametri normali in orice conditii, fapt pentru care trebuie sa luam masurile necesare, astfel incat proprietatile initiale ale uleiului de motor sa se pastreze chiar si la temperaturi intalte, pentru cat mai mult timp.

Acest lucru il putem face folosind aditivii auto pentru uleiul de motor, cu rol de crestere a vascozitatii.

Exista insa si aditivi auto pentru uleiul de motor anticongelanti, cu rol de prevenire solidificarii uleiului. Aditivii anticongelanti se folosesc pentru uleiurile minerale.

Nu se impune folosirea aditivilor anticongelanti la uleiurile de motor sintetice, deoarece acestea nu contin parafina, in fond proprietatea acestori aditivi fiind de prevenire a cristalizarii particulelor de parafina existente in ulei.

Pe piata, la momentul actual, exista o sumedenie de aditivi auto capabili de a imbunatati considerabil performantele masinii tale, indiferent de sezon. Astfel, poti opta pentru: aditivii antioxidanti (previn oxidarea/arderea uleiului la temperaturi inalte), aditivi anti-uzura (foarmeaza o pelicula de protectie intre componente), aditivi detergenti (previn formarea depunerilor in motor), aditivi anti-spumanti (previn formarea bulelor de aer, ce favorizeaza uzura),  aditivi pentru protectia garniturilor (previn deteriorarea garniturior la contactul cu uleiul de motor, favorizand umflarea acestora), dispersanti de caldura (rol de racire a motorului).

Vezi care sunt cei mai bine vanduti si cei mai apreciati aditivi auto de pe eMAG: CLICK AICI.

De asemenea, daca doresti un singur aditiv cu beneficii multiple, atunci te-ai putea orienta asupra unui aditiv auto multifunctional. Un astfel de aditiv auto gasesti aici.

Pe langa aditivii auto pentru ulei mai exista si tratamente speciale pentru refacerea motorului. Acestea din urma se aplica pe suprafeta metalica, fara a se pune in ulei, avand o actiune speciala, rapida si foarte eficienta, folosirea lor fiind, de asemenea, recomandata de specialisti.

Recomandari aditivi auto pentru uleiul de motor

Ajungand pana in aceasta faza a articolului, m-am gandit ca ai nevoie si de o recomandare.

Si pentru ca cele mai bune recomandari au la baza experienta personala si experienta altor utilizatori, iti fac urmatoarele recomandari:

  1. Dura Lube, am folosit si am fost foarte multumit; am constatat o imbunatatire considerabila a performantelor masinii;
  2. Cei mai bine vanduti si cei mai apreciati aditivi auto de pe eMAG îi gasesti: Aici.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

1 răspuns

  1. Istvan Molnar spune:

    Bună,
    Nu sunt de acord cu conținutul articolului! Se vorbrște la general și se orientează proprietarul auto spre niște aditivi care parcă ar lipsi din uleuil de motor folosit la acel motor. Deși acest lucru nu e neaparat valabil ! Am o mașină performantă de un an, are ulei original schimbat la timp, nu i-aș face bine dacă aș mai adăuga un aditiv ! De ce ? Păi dacă nevasta îi prepară la copil un cacao potrivit, de ce să vin eu cu o imbunătățire de genul: adaugă o lingurița de zahăr, fiindcă ceva dulce e mai bun 🙂 sau o linguriță în plus de cacao, fiindcă dă gust mai puternic. Mă întreb dacă rețeta lui nevasta trebuie îmbunătățită în acest fel !? Eu rămân la compoziția uleuilui de calitate folosit și nu încurc rețeta cu alte adaosuri. Părerea mea de laic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *