Cum alegi cele mai bune cauciucuri auto?

cauciucuri-auto-varaAchizitionarea unor cauciucuri auto de calitate, sau poate chiar a celor mai bune cauciucuri auto reprezinta un gest responsabil, pe care fiecare detinator al unei masini ar trebui sa-l faca.

Atunci cand esti in cautarea celor mai bune cauciucuri auto, iti recomand sa tii cont de cateva caracteristici importante, dupa cum le vei gasi in randurile ce urmeaza.

Cum alegi cele mai bune cauciucuri auto?

Mai intai de toate, tine cont de perioada anului in care le vei folosi.

Cauciucurile de iarna difera foarte mult de cele de vara. De asemenea, daca esti conducator auto, probabil ca stii deja ca este obligatorie folosirea cauciucurilor de iarna in anumite conditii meteorologice, ignorarea acestui lucru fiind pedepsit prin lege.

Nu recomand caucicurile all season, acestea fiind produse de mijloc, ce nu ofera performante ridicate nici iarna nici vara.

De asemenea, cu si mai multa insistenta, te sfatuiesc sa nu iti cumperi cauciucuri second hand. Performantele cauciucurilor auto scad considerabil odata cu trecerea timpului, putand fi afectate inclusiv de modul de depozitare.

Un alt element important pe care trebuie sa-l iei in considerare este dimensiunea cauciucurilor auto.

Atunci cand aceast element esential nu este luat in considerare pot aparea probleme, ce pot pune in pericol stabilitatea masinii si implicit siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic.

In ceea ce priveste dimensiunea cauciucurilor auto, te sfatuiesc sa tii cont de recomandarile producatorului, pe care le gasesti in cartea masinii. In acelasi timp, prin nerespectarea dimensiunilor din cartea masinii, risti sa nu treci inpectia tehnica periodica (ITP-ul).

Daca vrei cu adevarat performanta, nu-ti cumpara cauciucuri auto fara sa verifici indicii de parformanta.

Acesti indici indica performanta in ceea ce priveste sarcina, viteza si distanta de franare. Mai multe detalii despre indicii de performanta ai cauciucurilor auto gasesti in acest articol. 

De asemenea, foarte imporanta este si firma producatoare a cauciucurilor auto pe care intentionezi sa le achizitionezi.

Orienteaza-te catre brandurile renumite, care ofera garantia unor cauciucuri de inalta calitate, ce nu se degradeaza cu usurinta si care vor face fata tuturor factorilor de agresiune la care ar putea fi expuse. Astfel de branduri sunt: Michelin, Goodyear, Continental, Bridgestone, Fulda, BFGoodrich, Kleber, Firestone şi Uniroyal. Cauciucuri auto de la toti acesti mari producatori la preturi foarte bune GASESTI AICI.

Daca ai nevoie de mai multe informatii, un articol bun despre cum sa-ti alegi cele mai bune cauciucuri auto GASESTI AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *