Cum se montează parchetul laminat?
Parchetul este una dintre cele mai bune solutii de izolare termica a podelei, acesta aducand o multime de avantaje. Daca este ales corect, parchetul poate sa ofere confort, sa izoleze si sa asigure un aspect foarte placut incaperilor.
De-a lugul timpuli, parchetul a evoluat de la bucati de lemn greu de montat si nu tocmai perfect, la parchet laminat, gandit in asa fel incat sa fie modular, sa arate impecabil si sa ofere foarte multe optiuni estetice. Este adevarat ca multa lume prefera parchetul de lemn pentru rezistenta de care da dovada si pentru aspectul rustic, insa daca iti doresti eficienta si un aspect modern, parchetul laminat este pentru tine.
Vezi rapid o ofertă de preț la parchetul laminat: CLICK AICI.
DE ce trebuie sa tii cont in momentul in care alegi parchetul laminat?
Exista cateva criterii de care trebuie sa tii cont la alegerea parchetului laminat:
- Traficul. In functie de trafic, exista mai multe tipuri de parchet, cu rezistenta mare la uzura sau cu o rezistenta scazuta. Pentru un trafic rezidential se poate alege un parchet subtire, cu grosime de 6-8 mm. Pentru un trafic comercial insa, este nevoie de un parchet mai gros si de o atentie sporita la rezistenta materialului din care este realizat. In specificatiile parchetului se gaseste o notare denumita rezistenta la abraziune. Aceasta ste notata cu AC si este insotita de numere care definesc destinatia parchetului.
- Designul. Evident, designul conteaza. Din fericire exista parchet laminat pentru toate gusturile. Aproape orice culoare este prezenta in oferta producatorilor si foarte multe modele, care mai de care mai interesante.
Profită de Oferta actuală eMAG la parchetul laminat: CLICK AICI.
Cum se monteaza parchetul laminat?
Contrar aparentelor, montarea parchetului laminat nu este atat de dificila. Procesul poate sa fie dus la bun sfarsit de o singura persoana in cateva ore sau cateva zile, in functie de suprafata ce trebuie sa fie acoperita cu parchet.
Pentru montaj este nevoie de parchet, de o folie impotriva vaporilor si de o folie de polietilena expandata, de silicon acrilic si de unelte: rigla, echer, crion, distantier, ciocan, fierastrau electric, bormasina, freza si pieptene.
Montajul propriu-zis implica o serie de pasi:
- Citirea cu atentie a instructiunilor oferite de producator;
- Analiza atenta a suprafetei in care urmeaza sa se monteze parchetul. Suprafata trebuie sa fie cat mai stabila si curata, fara umiditate si denivelari mai mari de 2 mm. In cazul in care exista denivelari,acestea trebuie sa fie netezite.
- Aclimatizarea parchetului. Inaite de a se monta, parchetul trebuie s fie aclimatizat in locatia unde urmeaza a fi pus. Perioada de aclimatizare este de minim 2 zile, iar temperatura din incapere trebuie sa fie de cel putin 18 grade Celsius.
- Verificarea eventualelor defecte ale placilor. Exista posibilitata ca anumite placi de parchet sa fie defecte. Din acest motiv, este bine sa se verifice cu atentie fiecare placa. Pentru evitarea oricarui risc, este bine ca la orice montaj sa se achizitioneze cu 1 metru patrat mai mult parchet, in asa fel incat sa existe placi de rezerva.
- Montarea. Montarea incepe de la perete si trebuie sa se faca paralel cu directia sursei de lumina. Inceperea montajului se face doar dupa ce s-a masurat incaperea pentru a se asigura faptul ca nu este nevoie de reducerea latimii primului rand de placi. Imbinarea placilor se face foarte simplu, respectand recomandarile productorului. Mai dificila este montarea ultiei placi de pe rand si montarea plintelor. Alegerea plintei este foarte importanta, deoarece trebuie sa mascheze distanta de dilatare si eventualele cabluri si fire.
In general, un incepator poate sa monteze fara probleme parchet in incaperi fara probleme. Exista anumite zone dificile, cum ar fi pragurile, imbinarile cu gresia sau zonele unde sunt tevi, care au nevoie de mana unui specialist.
Parchet laminat de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
Poate te intereseaza si articolele:
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!