Alegerea celui mai bun aparat de sudura

aparate de sudura Velt ieftine si buneIti place sa mesteresti si sa lipesti diverse obiecte intre ele? Atunci s-ar putea sa ai nevoie de un aparat de sudura. Acesta are capacitatea de a lipi o multime de materiale metalice, cum ar fi otelul cuprul sau fonta si este unul dintre instrmentele care nu trebuie sa lipseasca din trusa extinsa a unui om bun la toate.

Daca esti la inceput in ceea ce priveste sudura, s-ar putea sa nu stii cu exactitate ce trebuie sa ceri de la un aparat de sudura. In ultimii ani au aparut aparate din ce in ce mai performante si mai interesante, mult mai complexe decat cele cu care se lucra in urma cu cateva zeci de ani. Tocmai de aia, atunci cand faci o astfel de achizitie este bine sa tii cont de cateva criterii.

Vezi rapid o ofertă de preț la aparatele de sudură: CLICK AICI.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi un aparat de sudura?

  • Tipul aparatului. Exista mai multe tipuri de aparate de sudura, in functie de modul in care iti place sa lucrezi. Poti opta pentru sudura cu fir, cu electrod , cu flacara oxiacetilenica sau cu gaz inert. Metodele nu se opresc aici, insa, existand si variante mai putin conventionale cum ar fi sudura cu plasma sau cu fascicule de fotoni si electroni. Cea mai profesionala metoda este, insa sudura cu arc electric.
  • Modul de functionare. Exista aparate de sudura care functioneaza continuu sau aparate care dispun de un inverter. Primele sunt mult mai costisitoare in ceea ce priveste energia consumata si nu au un randament foarte mare. Cele din urma insa, costa mai mult la achizitie, insa in timp se dovedesc mult mai utile.
  • Materialul folosit la sudat. Exista numeroase materiale folosite pentru sudat, evident, toate metalice. Poti suda cu otel, cu fonta, aluminiu, titaniu, cupru sau alte metale. De regula, orice aparat poate sa sudeze otel si otel inoxidabil, insa va avea probleme serioase atunci cand trebuie sa sudeze aluminiu.
  • Electrodul. Materialul electrodului poate sa fie de adaos sau permanent. Poti alege electrozi de adaos rutilici, bazici sau celulozici, fiecare fiind destinat anumitor situatii. Sudurile de finete trebuei sa fie facute cu electrozi rutilici. IN cazul sudurilor care necesita rezistenta foarte mare, este bine sa se foloseasca electrozi bazici sau celulozici.
  • Randamentul. Raportul dintre energie, calitate si pret conteaza cel mai mult. Daca urmeaza sa folosesti des aparatul de sudura, este bine sa cauti o varianta cu randament mare. Cele cu invertor sunt, de regula foarte eficiente in acest sens.
  • Marimea. Urmeaza sa sudezi in mai multe locuri si sa cari aparatul dupa tine, sau este destinat unui atelier, in care nu conteaza pozitia aparatului? IN functie de raspuns poti alege un aparat fix sau unul mobil si usor, care sa iti faca munca mult mai usoara si mai placuta.

Profită de Oferta actuală eMAG la aparatele de sudură: CLICK AICI.

Intr-un aparat de sudura pe care il cumperi pentru a invata nu trebuie sa investesti foarte multi bani, insa este bine sa cauti sa cumperi un lucru de calitate.

Daca ai deja experienta, cel mai probabil nu ai nevoie de sfaturi despre cum alegi aparatul de sudura, insa poti sa primesti sfaturi referitoare la producatori.

Exista zeci de producatori care se lupta pe aceasta piata, cei mai mari fiind Telwin, Einhell, Proweld, ASN sau Ergus. Pentru a merge la sigur incearca sa gasesti unul dintre acesti producatori si sa achizitionezi un aparat de sudura produs de ei.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun aparat de sudura. Spor la cumparaturi!

Aparatele de sudură de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *