Cum se foloseste masina de tuns iarba si care sunt cele mai bune masini?

masina-de-tuns-iarbaMașina de tuns iarba este o achizitie cu adevarat esentiala pentru cei care detin un mic petic de pamant pe care doresc sa il pastreze verde tot timpul. Un prim pas pentru utilizarea masinii de tuns iarba este alegerea modelului potrivit. Exista o multime de optiuni pe piata, cele mai populare fiind cele cu impingere. Acestea au dimensiuni relativ reduse, sunt usor de folosit si nu au un cost foarte mare.

Modul in care functioneaza poate sa fie diferit de la masina la masina si de la producator la producator. Exista masini de tuns iarba manuale, care sunt propulsate strict de forta utilizatorului si exista masini motorizate, care functioneaza fie cu motor cu combustie interna, fie cu electricitate.

Vezi rapid o ofertă de preț la mașinile de tuns iarba: CLICK AICI.

Cum se utilizeaza o masina de tuns iarba cu combustie interna?

Pentru a putea demara o astfel de masina de tuns iarba este nevoie de o mica pregatire prealabila. Din fericire, procesul este destul de simplu. Pe langa masina de tuns iarba este nevoie de ulei de motor, benzina, o pompa de mana pentru schimbat uleiul si un furtun de stropit.

Daca toate acestea sunt la indemana, pasii pentru demarare sunt urmatorii:

  • Reglarea masinii in functie de inaltime. La fiecare produs, reglarea se poate face altcumva, asadar, este bine sa se tina cont de instructiunile producatorului in acest sens.
  • Verificarea nivelului de ulei. Nivelul uleiului trebuie sa fie verificat inainte de fiecare utilizare.
  • Umplerea rezervorului cu benzina. Atentie mare la tipul de benzina folosit, deoarece este posibil ca fiecare producator sa aiba propriile recomandari.
  • Tragerea cablului de startare. Fiecare masina de tuns iarba cu combustie interna este pornita cu ajutorul unui cablu de startare. De regula, trebuie sa se tina cu o mana manerul masinii si cu cealalta sa se traga de cablu pana in momentul in care porneste motorul.

Dupa pornire, utilizarea este simpla si implica doar plimbarea pe suprafata ce urmeaza a fi tunsa.

Profită de Oferta actuală eMAG la mașinile de tuns iarba: CLICK AICI.

Cum se utilizeaza o masina de tuns iarba electrica?

In cazul masinii de tuns iarba care functioneaza cu motor electric lucrurile sunt ceva mai simple. Aceasta trebuie sa fie conectata la electricitate si pur si simplu pornita prin apasarea unui buton.

Avantajul rapiditatii este minimalizat, intr-un fel sau altul, de faptul ca o astfel de masina nu poate fi folosita in curti foarte mari. Cu toate astea, este extrem de apreciata de utilizatorii casnici datorita flexibilitatii de care da dovada.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la mașinile de tuns iarba: CLICK AICI.

Care sunt cele mai bune masini de tuns iarba?

In principiu, in momentul in care se achizitioneaza o astfel de masina este bine sa se aiba in vedere cateva elemente. In primul rand, modul de functionare. Daca gradina este foarte mare, masina cu combustie interna este cea mai potrivita. Daca dimensiunile sale sunt reduse, varianta electrica este cea mai buna.

De asemenea, trebuie sa se tina cont de functiile de care dispune ( spre exemplu, modul in care gestioneaza reziduurile vegetale) si de modul in care se ingrijeste. In cazul masinilor pe benzina, mentenanta poate sa fie destul de costisitoare, implicand tot timpul achizitia de combustibil si de ulei de motor. In cazul variantei electrice, mentenanta este ceva mai sipla si mai ieftina. De asemenea, mentenanta unei masini de tuns iarba include si urmatoarele actiuni:

  • Inlocuirea sau curatarea bujiilor. Este recomandata schimbarea bujiei la inceputul fiecarui sezon, in conditiile in care costul nu este unul mare iar operatiunea de inlocuire este simpla.
  • Inlocuirea si curatarea filtrelor de aer. Daca filtrul este foarte murdar, se poate inlocui. Daca nu, se poate curata. In cazul filtrelor de hartie, se poate sufla cu aer sub presiune pe ele, pana in momentul in care devin foate murdare. In cazul filtrelor din burete, acestea se pot spala si asa la uscat. Inainte de refolosire este bine sa se aplice cateva picaturi de ulei.

Acum putem spune ca stii cum se foloseste masina de tuns iarba si care sunt cele mai bune masini. Spor la cumparaturi!

Mașini de tuns iarba de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *