Cum sa alegi cel mai bun semineu?

cel-mai-bun-semineuDaca te-ai hotarat sa-ti construiesti sau sa-ti achizitionezi un semineu, noi te ajutam cu cateva sfaturi despre cum sa-l alegi pe cel mai bun, in functie de nevoile tale. Semineul, pe langa romantismul pe care-l exprima, este, in primul rand, un aparat de incalzit eficient. Este cel mai potrivit pentru incalzire deoarece, chiar si dupa ce nu mai functioneaza, pastreaza caldura.

Ia in considerare atat partea estetica, cat si partea tehnica si capacitatea de incalzire, in cazul in care nu-ti doresti unul doar de decor.

Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI.

Tipul de semineu

In functie de tipul de incazire sunt seminee electrice, seminee cu lemne, seminee cu peleti, seminee cu gaz si seminee cu bioetanol.

Semineu electric

Semineul electric este semineul care functioneaza pe baza de electricitate. Il conectezi la priza si emana caldura. Are avantajul de a nu face mizerie si nu necesita niciun combustibil  pentru a porni.

Imaginea focului este redata pe un ecran si sunetul lemnelor care trosnesc este redat in boxe.

Este probabil cea mai la indemana varianta de semineu, plus ca nu necesita construirea unui horn de evacuare.

Profită de oferta actuală la șeminee: CLICK AICI.

Semineu cu lemne

Este primul tip de semineu aparut. Este si cel mai romantic, care creaza atmosfera feerica de caldura si casa primitoare. Daca lasi aceste aspecte la o parte, intretinerea si montarea acestui tip de semineu este cea mai costisitoare si complexa. Este nevoie de contruirea unui horn pentru evacuarea caldurii si gazelor, de gard de protectie, vatrai si grilaj pentru foc. Necesita curatat des de funingine si cenusa.

Semineu pe peleti

Semineul pe peleti este potrivit doar pentru incalzire. Datorita combustibilului folosit are o capaciatate de incalzire indelungata si este econom.

Acest tip de semineu nu este de decor. Aduce mai mult a soba, nu a semineu.

Semineu pe gaz

Semineul pe gaz nu necesita neaparat construirea unui horn pentru evacuarea gazelor. Poate fi folosit si un sistem de evacuare prin perete, la fel ca in cazul centralelor termice.

Are beneficiul unui foc adevarat, fara murdaria pe care o fac lemnele.

Reduceri la șeminee: CLICK AICI.

Semineu cu bioetanol

Bioetanolul este alcool pur obtinut prin fermentatia fructelor. Acest tip de combustil este considerat bio si este cat se poate de bland cu mediul inconjurator.

Semineul cu bioetanol nu are nevoie de cos de evacuare. Bioetanolul nu scoate fum si miros, dar are avantajul unei flacari adevarate.

Materialul celui mai bun semineu

Poti alege un semineu din fonta sau unul din otel. Semineele din fonta sunt mai usor de intretinut si au o putere calorica mai mare. Trebuie sa fii atent la greutatea semineului in comparatie cu usa de aerisire. Cu cat greutatea este mai mare, cu atat durata de viata va fi mai lunga.

Semineele din otel cu samota asigura o temperatura mai mare in incapere si asta are ca rezultat o ardere completa a combustibilului. Datorita acestui lucru, cenusa va fi mai putina si se va curate mai usor. Au dezavantajul de a fi mai scumpe decat cele din fonta.

Cumpără-ți șemineu la Preț Redus: CLICK AICI.

Puterea de incalzire a celui mai bun semineu

In functie de marimea camerei, puterea de incalzire e recomandat sa fie de 2000 watti pentru o camera mare si minim 1600 pentru una medie.

Inainte de achizitia unui semineu, vezi ce functii primeaza pentru tine. Daca decorul este mai important decat capacitatea de incalzire, alege unul pe lemne, pe care-l vei aprinde rar, dar va fi de efect. Daca ai nevoie de putere mare de incalzire, alege unul electric sau pe gaz.

Spor la cumparaturi!

Seminee de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *