Cum să alegi cel mai bun congelator?

cel-mai-bun-congelatorProbabil una dintre cele mai folositoare invenții ale secolului nostru este congelatorul. Cu ajutorul lui păstrăm mâncarea comestibilă pentru perioade mai lungi de timp. Congelatorul nu poate lipsi din casa nimănui.

Pentru a alege cel mai bun congelator, ți-am făcut o lista de caracteristici pe care să le analizezi pentru a lua decizia corectă.

Clasa celui mai bun congelator

Clasa congelatorului poate fi C, B, A, A+, A ++, A+++. Cu cât sunt mai multe +-uri existente după A, cu atât produsul este mai eficient, consumând mai puțină energie electrică. Evident, cu cât clasa energetică crește, cu atât prețul este mai ridicat.

Chiar dacă bugetul este limitat, încearcă să nu-ți achiziționezi un congelator de clasa mai mică decât A+. În timp vei vedea că energia pe care o consumă, cât și durabilitatea, vor face ca investiția să merite.

Tipuri de răcire pentru cel mai bun congelator

Există 4 tipuri de răcire:

  • Statică
  • Ventilare-statică
  • No frost
  • Frost free

Congelatoarele care au ca și sistem de răcire varianta No Frost sau Frost Free nu necesită dezghețare. Ele nu produc gheață datorită sistemului de răcire format dintr-un singur motor și o singură ventilație. Acest tip de răcire nu permite mirosului sau mucegaiului să se acumuleze în interiorul congelatorului. Trebuie avut în vedere că acest tip de răcire poate usca alimentele, din acest motiv fiind recomandat ca alimentele să fie acoperite cu o folie de plastic.

Congelatoarele de tip static sau de tip ventilat-static sunt cele mai uzuale. Au mai multe motoare, care permit înghețarea congelatorului cu ajutorul unui gaz care se mișcă până când ajunge la temperatura dorită. Dacă alegi acest tip de răcire pentru congelator, trebuie să iei în calcul dezghețarea lui o dată la 6-12 luni.

Alege-ți dintr-o gamă variată de produse cel mai bun congelator: Click Aici.

Capacitatea de congelare a celui mai bun congelator

Cea mai potrivită capacitate de congelare a unui congelator trebuie să fie de 15 kg/24 h. Dacă este mai mică decât 15 kg, timpul de congelare va fi mai ridicat și riști să nu congeleze cantități mari de alimente într-un timp scurt.

Autonomia celui mai bun congelator

Pentru a evita decongelarera alimentelor în cazul unei pene de curent sau a unei defecțiuni electrice, recomandarea mea este să-ți achiziționezi un congelator cu autonomie mare. Există congelatoare care prezintă 50 de ore de autonomie. Este un aspect care trebuie luat în calcul fără doar și poate.

Cumpătă-ți congelator la preț redus: Click Aici.

Brandul celui mai bun congelator

La fel ca la orice electrocasnic, și congelatoarele sunt mai calitative la anumite branduri. Printre cele mai cunoscute sunt: Mielle, Beko, LG, Daewoo, Sharp, Bosch.

Acum că știi la ce caracteristici să te uiți pentru a-ți achiziționa cel mai bun congelator, îți urez spor la cumpărături!

Congelatoare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

1 răspuns

  1. soare constantin spune:

    sunt cogelatoare care nu functioneaza in camere neincalzite pe timpul iernii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *