Cum alegi cel mai bun ciocan rotopercutor?

ciocan-rotopercutor-bunDacă vrei să-ți achiziționezi un ciocan rotopercutor bun, trebuie să știi la ce caracteristici să te uiți. Pentru a te sprijini în achiziția pe care urmează să o faci, mai jos ți-am pus la dispozitie o lista detaliata cu caracteristicile unui ciocan rotopercutor bun care, cu siguranță, te va ajuta să iei cea mai bună decizie.

Ciocanul rotopercutor este creat pentru a găuri suprafețe tari precum oțel, beton, pereți de cărămidă, tavane.

Alimentarea celui mai bun ciocan rotopercutor

Există două tipuri de alimentare când vine vorba despre rotopercutoare: cu fir sau cu baterii.

Oricare dintre aceste variante este bună atât timp cât se potrivește cu ceea ce-ți dorești să faci.

De exemplu, dacă ai ca obiectiv o lucrare profesională, unde ai nevoie de folosirea ciocanului rotopercutor pentru mai mult timp și cu o frecvența ridicată, recomandarea mea este să folosești un ciocan rotopercutor cu alimentare cu fir.

Ciocanele rotopercutoare cu baterii sunt dedicate lucrărilor mai mici, de obicei casnice.

Puterea celui mai bun ciocan rotopercutor

Și când vine vorba despre putere, cel mai important este ca ciocanul rotopercutor pe care urmează să ți-l achiziționezi să se plieze pe nevoile tale.

Pentru ciocanele rotopercutoare cu acumulator, dacă dorești să faci lucrări profesionale, de șantier, îți recomand un ciocan rotopercutor de 18 V. Pentru lucrări casnice, un ciocan rotopercutor de 10 V este, în principiu, suficient.

Dacă te-ai orientat către un ciocan rotopercutor cu fir, pentru lucrări profesionale ai nevoie de minim 1400 W, iar pentru lucrări casnice de minim 350 W.

Mandarina celui mai bun ciocan rotopercutor

Mandrina poate fi de două feluri: SDS sau cu cheie.

Dacă optezi pentru un ciocan rotopercutor cu o mandarină SDS vei plăti mai mult, dar avantajele sunt clare, pentru că face ca schimbarea burghielor să fie mult mai ușoară.

Rotopercutoarele cu cheie necesită experiență și pot deveni frustrante dacă nu reușești să le manevrezi cu ușurință.

Cele SDS sunt de 3 feluri: SDS convenționale, SDS Max și SDS plus. Îți recomand varianta SDS plus, deoarece se potrivește cu orice tip de burghiu cu profil plus, indiferent de brand.

Alege-ți dintr-o gamă variată de produse cel mai bun ciocan rotopercutor: Click Aici.

Culorea celui mai bun ciocan rotopercutor

În cazul ciocanelor rotopercutoare, culoarea reprezintă mai mult decât design.

Există 3 tipuri de rotopercutoare: profesionale, semiprofesionale și cele dedicate amatorilor. Pentru a face diferența între ele este suficient să te uiți la culoare. Ciocanele rotopercutoare de culoare albastră sunt profesionale, verzi sunt semiprofesionale, iar alte culori sunt pentru amatori.

Percuția celui mai bun ciocan rotopercutor

Pentru o anduranță mai mare, recomand ciocanele rotopercutoare pneumatice, în detrimentul celor cu percuție mecanică. Percuția pneumatică oferă o forță mai mare de perforare și un grad de uzură mai mic.

Cumpătă-ți ciocan rotopercutor la preț redus: Click Aici.

Capacitatea de perforare a celui mai bun ciocan rotopercutor

Dacă lucrezi în cărămidă sau lemn, capacitatea de perforare variază între 10 și 30 mm. Dacă lucrezi în beton, trebuie să utilizezi percutia, obținând astfel același diametru, sau chiar mai mare. Instrucțiunile de folosire a fiecărui producător te ajută să vezi care sunt limitele în ceea ce privește capacitatea de perforare.

Producătorul celor mai bune ciocane rotopercutoare

Cele mai bune ciocane rotopercutoare sunt cele din gama Makita și Bosch, lideri de piață în România. Nu sunt cele mai ieftine așa că, dacă ai un buget moderat, cele de la Skil sau Einheil sunt variantele potrivite pentru tine.

Înainte de achiziționarea unui ciocan rotopercutor, trebuie să știi la ce lucrări îl vei folosi, atât în prezent, cât și în viitor. Este foarte important ca achiziția făcută să fie rentabilă și peste o perioada de timp.

Spor la cumpărături!

Ciocane rotopercutoare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *