Cum să alegi cea mai bună unitate PC?

cea mai bună unitate PCDacă te-ai hotărât să-ți achiziționezi o unitate PC, trebuie să ții cont de câteva sfaturi pentru a alege cea mai potrivită variantă. Componentele principale trebuie selectate cu atenție, pentru ca performanța calculatorului să fie pe măsura așteptărilor. Mai jos găsești un ghid care te va ajuta să alegi cea mai bună unitate PC.

Placa de baza pentru cea mai bună unitate PC

Aceasta este principala componentă a unității PC. Nu face rabat la bani când este vorba de alegerea celei mai performante plăci de bază. Aceasta include: procesorul, memoria RAM, hard disk-ul și placa video.

Procesorul celei mai bune unități PC

Poate fi INTEL sau AMD. Dacă alegi varianta INTEL, procesorul e indicat să fie cel puțin i3. În funcție de nevoile tale, poți alege varianta cea mai performantă la ora actuală, procesorul INTEL Core i7.

Dacă nu folosești unitatea PC decât pentru navigare pe internet sau pentru aplicații simple, alege i3, care este mai ieftin și are suficientă putere pentru task-uri mai puțin complexe. Dacă preferi jocurile, alege un procesor i7.

Unități PC performante, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Memoria RAM a celei mai bune unități PC

Este un element foarte important al unității PC. Nu alege o placă de baza cu memoria mai mică de 2 GB. Dacă ai posiblitatea, îndreaptă-te către o memorie de minim 4 GB.

Dacă vrei performanțe deosebite, orientează-te către o memorie RAM de 8 GB, sau mai mare. Viteza și performanțele unității PC vor fi mult superioare.

Hard Disk-ul unei unități PC performante

Viteza calculatorului și capacitatea de stocare sunt date și de Hard Disk. Poți alege varianta performantă, SSD, care are viteză mare și este foarte silențioasă. Este o variantă mai scumpă, dar tehnologia este de top.

Dacă dorești o variantă mai accesibilă, încearcă un HDD. Dacă alegi varianta HDD, nu este atât de importantă capacitatea de stocare, cât viteza cu care se mișcă. Pentru stocare poți apela oricând la harduri externe.

Placa video a unei unități PC de calitate

Pentru cei care urmăresc frecvent filme sau cei care sunt pasionați de gaming, placa video a unei unități PC este un element crucial.

Placa video se uzează rapid, așa că investește într-una performantă și durabilă. Dacă te gândești că o vei schimba în 2-3 ani, pentru că va fi depășită ca și tehnologie, cum se întâmplă în cazul jocurilor care se updatează periodic, nu investi o avere în ea.

Profită de oferta actuală la unitățile PC: Click Aici.

Carcasa celei mai bune unități PC

Carcasa este un element de design, care poate scoate din anonimat unitatea PC.

Îți recomand achiziționarea unei carcase durabile și suficient de mari, astfel încât să încapă toate componentele necesare. Este important ca materialul din care este realizată să fie unul durabil și procesorul să nu fie lângă sursă.

Acum că știi la ce să te uiți, poți opta pentru o uitate PC gata incorporată sau pentru una pe care să ți-o pregătești singur/ă.

Există avantaje și dezavantaje de ambele părți. De exemplu, dacă alegi o unitate PC gata incorporată, o vei lua mai ieftin datorită promoțiilor, nu trebuie să alegi fiecare componentă în parte și știi sigur că a fost testată astfel încât să nu existe probleme, cum ar fi cele de răcire.

Avantajul unei unități PC create de la zero este că nu ți se impun componente predefinite. Poți să-ți alegi tu componentele în funcție de nevoile tale. Poate ai nevoie de o placă video mai performantă decât cele pe care le găsești în unitățile PC gata asamblate. În plus, dacă creezi singur unitatea PC, va fi mult mai ușor să-i faci update.

Acum ești pregătit să faci o achiziție. Spor la cumpărături!

O unitate PC de calitate, la un preț bun, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *