Cum alegi cele mai bune panouri solare pentru apa calda?

cele mai bune panouri solare pentru apa caldaPanourile solare pentru apa calda au devenit foarte populare si la noi in tara, ele putand fi montate foarte usor pe casa. Ele utilizeaza radiatia solara pentru a produce apa calda intr-o locuinta.

Functionarea acestor panouri solare pentru apa calda este destul de simpla, prin incalzirea agentului termic din interiorul instalatiei cu ajutorul radiatiei de la soare.

Fara indoiala, un asemenea sistem trebuie gandit impreuna cu un specialist in domeniu, care este si autorizat special pentru asemenea lucrari.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de sisteme, insa este destul de dificil sa alegi unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cele mai bune panouri solare pentru apa calda, potrivite pentru locuinta ta.

Vezi rapid o ofertă de preț la panourile solare pentru apă caldă: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune panouri solare pentru apa calda in functie de tip?

Panourile solare pentru apa calda sunt in functie de tip de mai multe feluri, astfel: nepresurizate, presurizate compact sau presurizate tip split.

Panouri solare pentru apa calda nepresurizate – ele au un pret accesibil, insa ele pot fi folosite doar intre lunile martie si octombrie, cand temperaturile din atmosfera sunt pozitive. Sistemul trebuie montat pe casa, la o inaltime corespunzatoare functionarii. Are dezavantajul ca daca un tub se sparge, panoul va deveni inutilizabil. Varianta cu vas flotor nu are nevoie de energie electrica.

Panouri solare pentru apa calda presurizate compact – acest model este asemanator cu cel nepresurizat, dar sistemul de functionare este diferit. El poate fi folosit 12 luni pe an. Tuburile au in interior o tija de cupru, care preia radiatiile solare. Aceasata se incalzeste si transmite caldura spre boiler. Are avantajul ca daca un tub este spart, panourile solare vor continua sa functioneze, pana la inlocuirea acestuia. Pentru a merge fara probleme tot anul, este nevoie de o izolatie a conductei de alimentare cu apa. Poate functiona fara curent electric.

Panouri solare pentru apa calda presurizate tip split – acest sistem reprezinta o instalatie care cuprinde un panou solar, care se monteaza pe acoperisul casei, un grup de pompe, un boiler si un vas de expansiune. Acesta poate functiona tot timpul anului, el utilizand un antigel, care circula intr-un circuit inchis. Este necesara izolarea tevilor. Functioenaza cu ajutorul curentului electric.

Profită de Oferta actuală eMAG la panourile solare pentru apă caldă: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune panouri solare pentru apa calda in functie de necesitati?

Trebuie specificat faptul ca un panou solar nu se alege in functie de dimensiunile casei, ci dupa numarul de utilizatori. Daca pentru o persoana este nevoie de 50 de litri, atunci pentru o familie cu 3 membri, panoul solar va fi unul compatibil pentru 150 de litri de apa.

In acest caz se va monta un boiler de 150 de litri, caz in care este nevoie de un panou solar de 3 metri patrati.

Spre exemplu, pentru 2-4 persoane se vor instala 2 panouri solare (care contin 40 de tuburi vidate) si un boiler de 200 de litri.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cele mai bune panouri solare pentru apa calda. Spor la cumparaturi!

Panouri solare pentru apă caldă de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *