Cum alegi cele mai bune maiuri compactoare?

cele mai bune maiuri compactoareMaiurile compactoare reprezinta utilaje folosite in constructii pentru tasarea santurilor si a solurilor, atunci cand se executa lucrari de asfaltare sau betonare. Acestea sunt esentiale pentru indreptarea pamantului, inaintea celorlalte activitati desfasurate pe un santier.

Aceste maiuri compactoare sunt realizate special pentru a lucra in cele mai grele conditii de pe teren, indiferent daca se executa asfaltari la o autostrada sau pe strazile unui oras.

Utilajele prezinta o fiabilitate sporita, o echilibrare perfecta si o constructie robusta. Toate acestea determina o utilizare usoara a maiurilor si un control ergonomic al acceleratiei.

Trebuie stiu faptul ca adancimea de compactare este influentata de felul solului, insa maiurile compactoare au performante sporite datorita constructiei specifice.

Aceste utilaje prezinta vibratii reduse ale bratelor utilizatorilor datorita amortizorului de cauciuc, iar rama laterala este metalica pentru a asigura o protectie maxima la orice fel de teren.

Inainte de a merge in magazine pentru a gasi niste maiuri compactoare adecvate lucrarilor tale, este bine sa stii anumite lucruri legate de caracteristicile tehnice ale acestora.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cele mai bune maiuri compactoare, potrivite pentru activitatea ta.

Vezi rapid o ofertă de preț la maiurile compactoare: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune maiuri compactoare in functie de tipul alimentarii?

Este esential de stiut ca modelele de maiuri compactoare sunt impartite, in functie de tipul alimentarii, astfel: cu benzina si diesel.

Maiurile compactoare cu benzina dispun de un motor specific acestui combustibil. Spre exemplu, un utilaj de acest tip are o putere de 4,1 KW si o capacitate cilindrica de 196 cm cubi. Dimensiunile placii sunt de: 330 mm latimea si 290 mm latimea, iar greutatea maiului este de 75 kg.

Maiurile compactoare diesel folosesc motoare pe motorina si au de regula o greutate mai mare decat variantele pe benzina. Spre exemplu, exista modele de putere de 3,1 KW si greutati diferite de 109 sau 122 kg. Pretul acestora este mai mare decal al celor pe benzina.

Profită de Reducerile actuale eMAG la maiurile compactoare: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune maiuri compactoare in functie de suprafata de lucru?

Un factor important de care trebuie sa tii cont la alegerea unor maiuri compactoare il reprezinta suprafata de tasare.

Daca lucrarea ta este una de mai mica amploare, avand o suprafata redusa de compactare, atunci este recomandat sa optezi pentru un model de utilaj care poate realiza o suprafata compactata de sub 400 de metri patrati pe ora.

Pentru lucrari medii pot fi alese maiurile compactoare care sunt capabile sa taseze o suprafata cuprinsa intre 400 si 600 de metri patrati pe ora.

In cazul efectuarii unor activitati mai laborioase, este indicat sa alegi maiuri care pot efectua compactari pe suprafete de peste 600 de metri patrati pe ora.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cele mai bune maiuri compactoare. Spor la cumparaturi!

Maiuri compactoare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolul: Cum alegi cea mai buna placa compactoare?

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *