Cum alegi cea mai buna placa compactoare?

cea mai buna placa compactoareO placa compactoare este utilizata pentru operatiuni de tasare a pamantului, pentru imbunatatirea rezistentei si densitatii terenului, inainte de executarea altor lucrari, precum asfaltare sau betonare.

Prin compactarea solului cu ajutorul acestor tipuri de utilaje se realizeaza o reducere a volumului de material prin cresterea densitatii solului si reducerea permeabilitatii acestuia.

De regula, pot fi executate mai multe feluri de lucrari de compactare: ale solului, ale suprafetelor de asfalt si a pietrelor si pavelelor. Toate acestea se pot realiza prin folosirea unor placi compactoare de buna calitate.

Daca maiurile sunt utilizate de obieci la lucrari de mica amploare, placile sunt recomandate in cazul unor activiati mai ample pe santierele de constructii.

Atunci cand se efectueza tasarea cu placa compactoare se realizeaza vibrarea cu ajutorul unui ax excentric sau doua, in functie de model. Este bine de cunoscut faptul ca performantele compactarii depind de greutatea placii, de masa in miscare, de viteza de lucru, de frecventa si amplitudinea tasarii.

Inainte de a merge sa gasiti o placa compactoare adecvata lucrarilor tale, este bine sa stii anumite caracteristici ale acesteia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna placa compactoare, potrivita pentru nevoile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la plăcile compactoare: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa compactoare in functie de tipul alimentarii?

Placile compactoate de pe piata pot fi de doua tipuri: pe benzina sau diesel.

O placa compactoare pe benzina poate dezvolta puteri cuprinse intre 4 si 8 KW. Spre exemplu, un utililaj de 4 KW are capacitatea rezervorului de combustibil de 3,6 litri, iar marimea placii are urmatoarele dimensiuni: latimea de 450 mm, iar lungimea de 500 mm.

Acest tip este utilizat in conditii moderate, pentru lucrari de reparatii in deplasare, in amenajarea solului sau in gradinarit. Are o fiabilitate ridicata si o durata lunga de viata.

O placa compactoare diesel este folosita pentru tasarea pietrelor de pavaj, la intretinerea drumurilor, a trotuarelor, aleilor sau parcurilor. Performantele acestui tip de placa este ideala pentru profesionisti.

Spre exemplu, o astfel de placa are un motor cu puterea de 7,3 CP si o capacitate cilindrica de 347 cm cubi, iar capacitatea rezervorului de combustibil de 5 litri.

Marimea placii are latimea de 500 mm, iar lungimea de 700 mm, iar greutatea de 200 kg.

Profită de Reducerile actuale eMAG la plăcile compactoare: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa compactoare in functie de suprafata compactata?

Un factor important la alegerea unei placi compactoare este suprafata tasata.

In cazul in care ai nevoie de realizarea unei tasari pe o arie mai redusa, atunci este recomandat sa alegi o placa care poate realiza compactare pe o suparfata de 400 – 600 de metri patrati pe ora.

Pentru lucrari mai ample, sunt indicate placile care pot tasa o suprafata mai mare, de peste 600 de metri patrati pe ora.

Vezi cele mai populare plăci compactoare de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa compactoare in functie de puterea motorului?

In functie de nevoile si lucrarile tale, poti alege o placa cu putere cuprinsa intre 4 si 8 KW sau mai mare.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cea mai buna placa compactoare. Spor la cumparaturi!

Plăci compactoare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *