Cum alegi cele mai bune hub-uri USB?

hub-uri USBPentru a putea conecta diferite dispozitive ai nevoie de un hub USB, care te ajuta sa faci legatura intre un calculator de o imprimanta, televizor, consola de jocuri sau proiector, cu ajutorul unui cablu.

Insa trebuie sa tii cont, mai ales daca dispui de calculatoare sau alte aparate mai vechi, de compatibilitatea cu porturile unui hub USB. Cum suntem in secolul vitezei, ai nevoie de o conexiune cat mai rapida pentru transmiterea semnalului video sau pentru a muta fisiere de pe un dispozitiv ope altul.

In magazine, vei da peste diverse astfel de produse, dar este destul de dificil sa gasesti unul adecvat, cu repeziciune.

Pentru asta, am realizat mai jos un ghid care te va ajuta, in mod sigur, sa alegi cele mai bune hub-uri USB, potrivite pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la hub-uri USB: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune hub-uri USB in functie de viteza de transfer?

Hub-urile USB pot fi de mai multe feluri in functie de viteza de transfer: de 10 Gb/s, de 4,8 Gb/s, de 480 Mb/s.

Hub USB cu viteze de transfer de 10 Gb/s – acest dispozitiv este cel mai performant, avand un conector de tip USB 3.1 si alte 2 tip USB 2.0, 3.0. El se poate utiliza pentru a conecta un PC/ laptop/ smartphone la un televizor/ monitor/ proiector cu ajutorul unui cablu HDMI. De asemenea, poti introduce in el si alte dispozitive, care dispun de un cablu USB. Este compatibil cu toate dispozitivele de pe piata.

Hub cu viteza de transfer de 4,8 Gb/s – acesta dispune de mai multe porturi USB tip 3.0 ce permit viteze foarte mari, de pana la 4,8 Gb/s. Astfel, poti transfera fisiere de mari dimensiuni intr-un timp foarte scurt. Este compatibil cu sistemele de operare Windows si Mac OS.

Hub USB cu viteza de transfer de 480 Mb/s – acest aparat poate avea mai multe porturi si iti permite conectarea a mai multor dispozitive simultan. El este compatibil cu standardul 2.0 si se instaleaza rapid. Il poti lua oriunde cu tine, fiind de mici dimensiuni.

Profită de Oferta actuală eMAG la hub-uri USB: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune hub-uri USB in functie de tipul alimentarii?

Hub-urile USB pot fi de doua feluri in functie de tipul alimentarii: la priza sau fara alimentare.

Hub USB fara alimentare la priza – acest dispozitiv dispune de un cablu USB, cu ajutorul caruia il poti conecta la un laptop sau desktop. Este de mici dimensiuni si poate dispune de standardul 2.0. Insa, exista si modele care au porturi tip 3.0, care permit viteze de transfer mai mari.

Hub USB cu alimentare la priza – este un dispozitiv mai performant, avand o functionare mult mai buna fata de celalalt model. In functie de tipul cablului USB al dispozitivului tau, poti opta pentru varianta 3.0 sau 3.1, ultima permitand viteze foarte mari, de pana la 10 Gb/s.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la hub-uri USB: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune hub-uri USB in functie de numarul de porturi?

Hub-urile USB pot fi de mai multe feluri in functie de numarul de porturi, astfel: 3 – 4, 8 – 10, 16, 24 etc.

Hub USB cu 3-4 porturi – acest aparat se foloseste de regula acasa si asigura conectarea mai multor dispozitive simultan. Poate dispune de 1 port USB 3.1, 2 porturi USB 3.0, 1 USB 2.0, 1 HDMI, 1 jack de 3,5 mm, 1 RJ-45. Este ideal pentru a conecta orice dispozitiv, stick, casti audio, microfon la calculator/ laptop etc.

Hub USB cu 10 – 28 de porturi – poti alege un dispozitiv cu 24 de porturi ce dispune si de un adaptor de alimentare. Este de mare capacitate si ofera si o protectie automata la supracurenti. Are 4 porturi tip USB 3.0 si 24 de porturi tip USB 2.0. Este folosit la birouri de firme, institutii.

Hub-uri USB de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Citeste si:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *