Cum alegi cel mai bun cleste?

cel mai bun clesteUn cleste este o scula foarte populara in toata lumea, fiind utilizat in foarte multe domenii de activitate, precum constructii, industrie, telecomunicatii, dar si acasa. Este usor de folosit si nu trebuie sa inveti prea multe lucruri, inainte de a-l folosi.

Daca vrei sa tai un cablu, sa dezizolezi un fir sau sa scoti un cui, atunci ai nevoie de un cleste, o scula extrem de utila in orice locuinta.

Insa, exista o multitudine de modele pe piata, care au diverse utilizari. Astfel, este destul de dificil sa alegi unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta, in mod sigur, sa alegi cel mai potrivit cleste, util pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la clești: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cleste in functie de tipul acestuia?

Clestii pot fi de mai multe feluri in functie de tipul acestora, astfel: clasici, papagal, de sertizat, pentru instaltii electrice, pentru capsat si gaurit, de perforat etc.

Cleste clasic – acest model este unul standard, cu doua falci, fiind fabricat din otel si acoperit cu nichel. El este folosit, in general, in lucrarile din domeniul constructiilor, dar poate fi utilizat si in treburile gospodaresti. Poti taia sarma, cabluri, sau scoate cuie si multe altele, fiind un ajutor in orice locuinta.

Cleste papagal – acest model este confectionat, de regula, din crom – vanadiu si are doua manere, precum si doua falci cu dinti speciali. El are suprafata de prindere reglabila, putand fi ajustat pe piesa. Poate fi utilizat pentru strangerea si desfacerea piulitelor sau pentru prinderea tevilor.

Cleste de sertizat – este o scula folosita pentru dezizolarea cablurilor, precum si la introducerea lor in conectori. Un astfel de produs se poate utiliza la cablurile electrice sau la cele de internet. Insa, exista si alte modele de clesti pentru sertizat profile de rigips sau pentru tevile de cupru.

Cleste pentru instalatii electrice – este o scula multifunctionala care este folosita pentru interventia la instalatiile electrice. El ajuta la prinderea materialelor, precum si la indoirea, debavurarea, taierea, dezizolarea cablurilor si sertizarea lor. Corpul este realizat din crom-vanadiu, iar cele doua manere din plastic dur.

Cleste pentru capsat si gaurit – acest model este confectionat din otel si este folosit in diverse domenii de activitate, precum industria mobilei, posta, telecomunicatii etc.

Cleste de perforat piele – este o scula speciala care este utilizata pentru a face gauri in diverse materiale cum ar fi piele, cauciuc, carton. Este confectionat din otel, cu varfuri semirotunde si 6 pozitii de perforare. Poti realiza, spre exemplu, gauri de la 2 la 5 mm.

Profită de Oferta actuală eMAG la clești: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cleste in functie de material?

Clestii sunt de mai multe feluri in functie de materil, astfel: otel, crom – vanadiu, etc.

Cleste din otel special – este unul dintre cele mai populare modele, deoarece este foarte rezistent in timp si are o calitate exceptionala. Este ideal pentru foarte multe activitati, fiind necesar in orice trusa a unui profesionist. Exista modele diverse, de la cele clasice pana la cele de sertizat.

Cleste din crom – vanadiu – in general, acest model este unul folosit pentru instalatii electrice, fiind un material foarte rezistent in timp. Este unul multifunctional, cu doua falci fine si cu manere din plastic dur.

Clești de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *