Cum alegi cele mai bune haltere si gantere?
Daca ai hotarat sa faci antrenamente de intretinere sau de rezistenta, atunci este recomandat sa utilizezi haltere si gantere. Aceste greutati te pot ajuta sa te mentii in forma sau sa dai jos kilogramele in plus.
Este util pentru sanatatea ta sa executi acasa diverse antrenamente cu haltere si gantere, care te pot scuti de deplasarea la o sala de fitness sau de sport, facand si economie de bani.
Exercitiile fizice adecvate cu ajutorul unor haltere si gantere, te pot ajuta sa ai un corp sanatos, cu o masa musculara de invidiat. Evident, este foarte important sa stii sa alegi greutatile, tinand cont de mai multi factori, precum forta ta fizica, modelul acestora si nivelul tau de pregatire.
Nu poti alege haltere si gantere cu greutati mari daca esti un incepator, care vrea sa porneasca la efectuarea unor antrenamente specifice de forta. Totul este sa te documentezi si sa gasesti modelele de greutati, in functie de persoana si scopul ales pentru pregatire.
Inainte de a merge in magazine sau de a cerceta site-urile de pe internet, este bine sa stii anumite lucruri legate de haltere si gantere.
Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cele mai bune haltere si gantere, potrivite pentru tine.
Vezi rapid o ofertă de preț la haltere si gantere: CLICK AICI.
Cum alegi cele mai bune haltere si gantere in functie de greutatea acestora?
Expertii in fitness recomanda sa experimentezi cu diferite greutati, pentru a vedea care sunt cele potrivite organismului tau. Antrenorii indica pentru incepatori, la femei greutati de circa 2 kg, iar pentru barbati intre 2 si 7 kg, de regula gantere.
Dupa cateva antrenamente, in care vei face un anumit numar de ridicari ale acestora (spre exemplu mai multe seturi de 8, 10 sau 12), vei putea constata care este capacitatea ta de efort si de progres.
Specialistii indica pentru cei mai experimentati posibilitatea antrenamentului cu haltere, dupa o perioada anterioara cu greutati mai usoare. Pentru cei mai avansati se poate mari greutatea in mod periodic, in limita posibila, in functie de fizicul si de forta fiecaruia.
Antrenamentele nu trebuie facute pana la epuizare, ci doar pana la un anumit nivel de rezistenta.
Profită de Reducerile actuale eMAG la haltere si gantere: CLICK AICI.
Cum alegi cele mai bune haltere si gantere in functie de tipul acestora?
De regula, trebuie stiut faptul ca halterele sunt formate dintr-o bara cu greutati si un set de discuri suplimentare, care se pot adauga dupa o perioada de timp. Acestea asigura un antrenament stabil, care poate fi modificat in functie de performantele practicantului.
Halterele sunt apucate cu ambele maini si se ridica deasupra capului. Pot fi ridicari de la sol, genuflexiuni cu haltera la ceafa sau ridicari din umeri.
Ganterele sunt mai mici si mai usoare decat halterele si sunt mai populare in randul utilizatorilor. Acestea au diverse greutati (intre 500 de grame si pana la 4-5 kg), iar alegerea lor se face in functie de capacitatea de efort a fiecaruia.
De regula, se lucreaza separat cu o singura gantera, folosind o mana, apoi se schimba bratul. Acestea sunt folosite pentru diverse grupe de muschi. Se pot efectua cu ganterele multiple exercitii, precum genuflexiuni, fandari, pendulari sau ridicari.
Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cele mai bune haltere si gantere. Spor la cumparaturi!
Haltere si gantere de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!