Cum alegi cel mai bun test de fertilitate?

cel mai bun test de fertilitateUn test de fertilitate se poate utiliza atat de femei, cat si de barbati, el stabilind capacitatea de procreare a unui cuplu. El se realizeaza separat si rezultatele se observa rapid, in doar 5 – 10 minute.

In cazul femeilor, un test de fertilitate va evalua functia ovariana, determinand nivelul hormonului FSH (hormon de stimulare foliculara). Daca valorile acestuia sunt sub 25 mlU/ml, atunci testul este negativ, ceea se inseamna ca ovulatia femeii se va produce in urmatoarele zile.

La barbati, un test de fertilitate indica nivelul concentratiei de spermatozoizi din materialul seminal. Rezultatul este pozitiv atunci cand valorile sunt mai mari de 15 x 10(6)/ml, indicand fertilitatea barbatului.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de produse, insa este destul de dificil sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun test de fertilitate, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la testele de fertilitate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun test de fertilitate in functie de utilitate?

Testele de feritilitate sunt de doua feluri in functie de utilitate, astfel: pentru femei si pentru barbati.

Test de fertilitate pentru femei – acest produs poate folosi ca mostra urina sau saliva, in functie de tipul acestuia. El are rolul de a stabili nivelul ovulatiei. Daca valorile hormonului sunt crescute (mai mari de 25 mlU/ml, atunci rezultatul este unul pozitiv), ceea ce inseamna ca functia ovariana este in declin. In acest caz este recomandat sa fie consultat un medic specialist.

Cand testul este negativ, atunci femeia poate ramane insarcinata.

Test de fertilitate pentru barbati – acesta stabileste concentratia de spermatozoizi prezenta in lichidul seminal masculin. Testul este pozitiv daca valorile sunt mai mari de 15 x 10(6)/ml, ceea ce inseamna ca barbatul este fertil. Rezultatul se citeste rapid, in doar 5 minute.

Profită de Oferta actuală eMAG la testele de fertilitate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun test de fertilitate in functie de mostra?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui test de fertilitate il reprezinta mostra utilizata, astfel: urina, lichid seminal si saliva.

Test de fertilitate pentru urina – este conceput separat pentru femei, iar mostra este bazata pe urina. El determina nivelul hormonului FSH, care evalueaza functia ovariana. Daca valorile sunt peste 25 mlU/ml atunci rezultatul este unul pozitiv, iar sub acest nivel este negativ. Rezultaul testului de face dupa 10 minute.

Test de fertilitate pentru lichid seminal – acest produs se adreseaza barbatilor, el evaluand concentratia de spematozoizi dintr-o proba de sperma. In cazul in care testul arata o valoare de 15 milioane de spermatozoizi pe milimetru, atunci nivelul este unul normal si este pozitiv. Acesta arata existenta fertilitatii masculine.

Test de fertilitate pentru saliva – acest produs este specific pentru femei si se bazeaza pe un test de saliva. El determina ovulatia cu o precizie de 98%, cu mai multe zile in avans. Acesta identifica cresterea nivelului de estrogeni, care se petrece inainte de ovulatie. Prin aplicarea testului se poate stabili astfel oportunitatea de a concepe un copil. Se efectueaza in doar 5 minute.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la testele de fertilitate: CLICK AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *