Cum alegi cel mai bun zdrobitor de struguri?

cel mai bun zdrobitor de struguriUn zdrobitor de struguri este un utilaj important pentru cei care detin o vita de vie si care intentioneaza sa fabrice vin, o bautura produsa de multa vreme de stramosii nostri. Dispozitivul este un produs usor de folosit de catre oricine, iar pe piata au aparut numeroase modele.

In orice gospodarie care are si o plantatie de vie un zdrobitor de struguri este indispensabil. Mai ales ca aceasta unealta s-a perfectionat in continuu de-a lungul ultimelor decenii, devenind din ce in ce mai perfromanta.

Zdrobitorul este utilizat in procesul de obtinere a vinului, el fiind de fapt folosit in prima faza, atunci cand strugurii sunt introdusi in dispozitiv si se obtine mustul.

Daca doresti sa achizitionezi un zdrobitor de struguri, atunci este nevoie sa cunosti anumite lucruri despre acest utilaj.

Iti prezentam mai jos cateva sfaturi care va vor fi folositoare pentru a alege cel mai bun zdrobitor de struguri, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la zdrobitoarele de struguri: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun zdrobitor de struguri in functie de modul de actionare?

Un zdrobitor de struguri il poti actiona manual, sau poate lucra automat.

In cazul zdrobitorului de struguri manual strugurii se toarna cu galeata in cuva uneltei, apoi utilizatorul invarte manivela care pune in miscare axul cilindric.

Exista modele de zdrobitoare care pot separa ciorchinii de boabe, colectandu-i separat.

Zdrobitorul de struguri automat este dotat cu un motor electric, care poate fi de 0,5 – 1 KW. Tamburii uneltei sunt tratati special si nu influenteaza materia prima introdusa in zdrobitor.

Dispozitivul automat are un cost mai ridicat decat cel manual, avand dezavantajul consumului de energie electrica.

Profită de Reducerile actuale eMAG la zdrobitoarele de struguri: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun zdrobitor de struguri in functie de dimensiunile cuvei?

Spre exemplu, un zdrobitor manual obisnuit are o cuva cu urmatoarele dimensiuni: latimea si lungimea de 40 cm, iar capacitatea de procesare este de 180-200 de kg/h. Intregul dispozitiv de acest tip poate cantari aproximativ 10 kg.

In cazul unui zdrobitor automat, cu motor electric, performantele sunt mult mai bune. Spre exemplu, cuva are o lungime de 50 cm, latimea de 35 cm, iar inaltimea de 35 cm. Insa, capacitatea este de peste 500 de kg/h, iar greutatea uneltei este de circa 50 kg.

In cazul in care aveti o productie mai mare de struguri sau pentru uz industrial, atunci este recomandat sa alegeti un zdrobitor cu un randament sporit, care poate procesa chiar 2000 kg/h, sau chiar 4000 de kg/h.

Vezi cele mai populare zdrobitoare de struguri de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun zdrobitor de struguri in functie de materialul acestuia?

Fara indoiala, materialul din care este fabricat zdrobitorul este esential pentru calitatea mustului si implicit al vinului rezultat. Cele mai bune unelte sunt fabricate in totalitate din inox, fiind cele mai fiabile din industrie, dar sunt foarte scumpe.

Chiar daca optati pentru un model mai ieftin, totusi verificati ca partile care vin in contact cu strugurii sa fie confectionate din otel inox, pentru a fi siguri de siguranta procesului de productie.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cel mai bun zdrobitor de struguri. Spor la cumparaturi!

Zdrobitoare de struguri de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolul: Cum alegi cel mai bun desciorchinator?

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *