Cum alegi cel mai bun desciorchinator?

cel mai bun desciorchinatorUn desciorchinator sau un zdrobitor de struguri este un dispozitiv eficient, care te ajuta foarte mult in procesul de obtinere a unui vin de calitate. Acest utilaj are rolul de a pregati strugurii pentru must, iar ulterior acesta este transformat in licoarea finala.

Cum producerea vinului in tara noastra are o traditie de mii de ani si modelul desciorchinatorului s-a perfectionat de-a lungul timpului, ajungand astazi un dispozitiv modern, foarte util in gospodariile oamenilor pasionati de cultura vitei de vie.

De regula, zdrobirea se efectueaza de o pereche de valturi, iar desciorchinarea fiind realizata cu ajutorul unui ax cu palete din otel. Sita prin care cad boabele este fabricata din inox alimentar.

Daca te-ai hotarat sa achizitionezi un desciorchinator de struguri, atunci este bine sa stii anumite caracteristici tehnice ale acestuia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun desciorchinator, potrivit pentru nevoile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la desciorchinătoarele de struguri: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun desciorchinator in functie de tipul acestuia?

Pe piata sunt doua tipuri de desciorchinatoare: manuale si cu motor.

Desciorchinatorul manual este recomandat pentru cei care detin o vie intinsa pe o suprafata redusa si care proceseaza cantitati mici de struguri.

La desciorchinatorul manual procesarea se executa cu ajutorul bratului omului, care pune in miscare cilindrii cu ajutorul unui maner. Acest model are mai multe avantaje: nu consuma curent electric si are un pret de achizitie redus.

Un desciorchinator electric este capabil sa zdrobeasca o cantitate mult mai mare de struguri, chiar si cateva tone. In cazul acestui model totul este automat, fiind necesara doar alimentarea buncarului cu struguri.

Produsul este dotat, de regula, cu un motor electric cu o putere de 0,75 KW / 1 CP. Trebuie avut in vedere ca intreaga greutate a zdrobitorului electric este in jur de 50 de kilograme.

Profită de Oferta Actuală eMAG la desciorchinătoarele de struguri: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun desciorchinator in functie de material?

Pentru o durabilitate ridicata si o igiena de calitate sunt recomandate modelele de descirchinatoare care au axul cu palete si tamburul din otel inoxidabil, iar rolelele din aluminiu.

De asemenea, cuva unde sunt introdusi strugurii trebuie sa fie realizata din tabla vopsita in camp electrostatic.

Comandă-ți Acum online un desciorchinător de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun desciorchinator in functie de capacitatea acestuia?

Daca un zdrobitor manual are capacitatea de procesare de aproximativ 500 de kilograme pe ora, unul electric poate ajunge la un randament ridicat, de 1.000 – 2.000 de kilograme pe ora. Un model industrial poate ajunge chiar la 4.000 de kilograme pe ora.

Capacitatea cuvei variaza de la un model la altul, putand avea valori cuprinse intre 20-30 kg si 50-60 de kg.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cel mai bun desciorchinator. Spor la cumpraturi!

Desciorchinătoare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolul: Cum alegi cel mai bun zdrobitor de struguri?

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *