Cum alegi cel mai bun violoncel?

cel mai bun violoncelUn violoncel este un instrument muzical care face parte din familia viorii, insa are marimea cuprinsa intre viola si contrabas. Are patru coarde si un suport din metal care permite asezarea acestuia cu usurinta pe podea, intre picioarele instrumentistului.

De regula, inaltimea unui violoncel este de 120-125 cm, insa arcusul este de 72 de cm. Coardele instrumentului sunt acordate cu o octava mai jos decat la viola, putandu-se folosi trei chei: fa, do sau sol.

In magazine vei intalni mai multe tipuri de astfel de instrumente, fiind destul de greu de gasit unul adecvat, mai ales pentru cei neinitiati.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun violoncel, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la violoncel: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun violoncel in functie de material?

Calitatea materialului din care este fabricat violoncelul determina sunetul, precum si pretul acestuia. Produsele fabricate in Statele Unite si China ofera instrumentului un sunet mai clar, mai vibrant, pe cand cele realizate in Europa au un ton mai cald, mai armonios.

Un violoncel produs in fabricile din Europa este mai scump ca pret, insa performanta instrumentului este data de calitatea lemnului si a lucraturii.

Profită de Oferta actuală eMAG la violoncel: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun violoncel in functie de nivelul de pregatire al muzicianului?

Violoncelele pot fi de mai multe tipuri in functie de nivelul de pregatire al muzicianului, astfel: pentru incepatori, pentru nivel intermediar si pentru avansati.

Violoncel pentru incepatori – de regula acest instrument este folosit de catre cantaretii si studentii la inceput de cariera. Are o marime mai mica si interpretarea este mai accesibila, avand un pret care variaza intre 175 si  2000 de euro.

Violoncel pentru nivel intermediar – acest model este mai dinamic fata de cel pentru incepatori, avand un sunet mai vibrant. Pretul sau poate fi cuprins intre 400 si cateva mii de euro.

Violoncel pentru avansati – acest model este unul de marimea 4/4, realizat din cel mai bun lemn, el oferind un ton profund si o dinamica larga. Cele mai performante si mai reusite modele pentru profesionsiti ajung si la un pret foarte mare, pana la 10.000 de euro.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la violoncel: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun violoncel in functie de marime?

Un aspect important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui violoncel il constituie marimea instrumentului, care poate fi 1/16, 1/8, 1/4, 1/2, 3/4 si 4/4.

Violoncel de marime 1/16 – 1/2 – de regula instrumentele care au marimile 1/16, 1/8, 1/4 , 1/2 sunt folosite de catre copii sau incepatori.

Violoncel de marimea 3/4 – 4/4 – modelele mari sunt destinate adultilor si profesionistilor. Instrumentul 4/4 produce cel mai performant si mai vibrant ton dintre cele din aceasta gama.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun violoncel. Spor la cumparaturi!

Violoncel de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *