Cum alegi cel mai bun videoproiector?
Cel mai bun videoproiector este cel adaptat nevoilor și bugetului tău. Dacă dorești să-ți achiziționezi unul, ți-am pregătit o listă cu elementele pe care trebuie să le iei în considerare.
Videoproiectorul nu trebuie să lipsească din niciun birou. Îl vei folosi la prezentări și video-uri pe care dorești să le vezi la o rezoluție mai mare. Poți folosi vidoproiectorul acasă, pe post de TV, pentru home cinema, sau pentru jocuri. În funcție de nevoile tale, mai jos găsești caracteristicile de care trebuie să ții cont înainte de cumpărare.
Luminozitatea celui mai bun videoproiector
Dacă doreșți să-ți achiziționezi un videoproiector pentru vizionarea filmelor, contrastul culorilor primează.
De asemenea, dimensiunea camerei este foarte importantă. Dacă ai o cameră mică, un videoproiector cu 2000 de lumeni (unitatea de măsură a luminozității videoproiectorului) este suficient. În cazul în care camera este mai mare, un videoproiector de 3000 lumeni este cel mai potrivit și nu va trebui să faci întuneric pentru a vedea clar imaginea. Dacă ai o sală mai mare, achiziționează-ți unul de 5000 de lumeni. Videoproiectorul de 5000 de lumeni este destinat sălilor mari, cum ar fi cele de cursuri, cu luminozitate ridicată.
Prețul este și el pe măsură. Dacă ai un buget redus, alege-ți un videoproiector cu lumeni mai puțini și nu lăsa lumina de afară să intre în încăpere.
Alege-ți dintr-o gamă variată de produse cel mai bun videoproiector: Click AICI.
Imaginea celui mai bun videoproiector
La fel ca la televizor, videoproiectorul poate reda imagini în formatele 4:3, 16:9 sau 21:9. Imaginea 21:9 este cea mai puțin folosită. Varianta 4:3 va reda imaginea cu bară neagră în partea dreapta și stânga a ecranului, dacă sursa folosește imagine 16:9. Dacă sursa folosește imaginea 4:3, videoproiectorul de 16:9 va reda imaginea cu bară neagră sus și jos.
Majoritatea filmelor și jocurilor sunt filmate 16:9, deci alege această variantă.
Contrastul celui mai bun videoproiector
Este cea mai importantă caracteristică a videoproiectorului. Claritatea imaginii este dată de puterea contrastului culorilor. Contrastul poate fi static sau dinamic. Contrastul dinamic este cel mai puternic, diferențele dintre culorile închise și deschise fiind pronunțate, în anumite situații putând deranja privirea. Dacă preferi o variantă mai naturală, contrastul static este cel potrivit.
Mai trebuie ținut minte și faptul că la nivel de calitate a contrastului suprafața pe care se face proiecția, culoarea și luminozitatea vor influența imaginea. De aceea este recomandată proiecția pe o suprafață gri și netedă.
Cumpără-ți videoproiector la preț redus: Click Aici.
Despre corecția trapezului videoproiectorului
Dacă imaginea proiectată de videoproiector nu este în unghi drept, pe ecran va apărea sub formă de trapez. Pentru a ajusta laturile să fie paralele și imaginea centrată corect, videoproiectoarele au corecția trapezului, care poate fi făcută manual sau automat
Throw ratio
Throw ratio se referă la distanța ideală dintre videoproiector și suprafața pe care se face proiecția. Măsoară distanța de la locul unde vrei să poziționezi videoproiectorul până la suprafața de proiecție. Dacă nu ții cont de rația indicată de producător, riști să nu ai o imagine clară.
Profită de oferta actuală la videoproiectoare: Click Aici.
Sfaturi despre lampa videoproiectorului
Cel mai scump consumabil, care se schimbă și cel mai des, este lampa videoproiectorului. Durabilitatea este de 2000-4000 de ore. Pentru o viață mai lungă a lămpii, curăță filtrele frecvent, folosește modul economic și permite răcirea corectă a videoproiectorului.
Ecranul de proiecție al celui mai bun videoproiector
Cele mai comune sunt ecranele albe, dar contrastul cel mai clar îl vei avea pe ecrane gri. Dacă dorești să-ți achiziționezi un ecran de proiecție pentru videoproiector, trebuie să ții cont de dimensiunile camerei. Alege și aici un ecran de 16:9, cea mai uzuală dimensiune a imaginii.
Spor la cumpărături!
Videoproiectoare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!