Cum alegi cea mai bună bormașină?

cea-mai-buna-bormasinaBormașina este o unealtă care nu trebuie să lipsească din casa niciunui om pasionat de reparații. Dacă ești amator sau profesionist, vei avea oricum nevoie de o bormașină care să fie suficient de puternică și rezistenTă pentru a duce la bun sfârșit munca pe care vrei să o susții.

Mai jos găsești un ghid cu detaliile de care trebuie să ții cont atunci când te hotărăști să îți cumperi o bormașină, astfel încât alegerea ta să fie cea mai bună.

Tipul bormașinii

Ai de ales între o bormașină cu banc, o bormașină cu acumulator, sau una electrică. Dacă ești profesionist și ai un volum mare de muncă, îți recomand o bormașină cu banc. Este fixă, verticală și permite o precizie mai mare a găuririi sau înșurubării. Nu este recomandată în cazul în care îți dorești o bormașină portabilă, dar este nelipsită din atelierele profesionale.

Bormașina cu acumulator îți dă mult mai multă liberate de mișcare. Nefiind susținută de un trepied, poți să îți desfășori activitatea indiferent unde dorești să lucrezi. Este destinată amatorilor, dar și profesioniștilor.

În funcție de materialul pe care îl vei lucra, există două tipuri de bormașini cu acumulator: bormașină cu acumulator clasică și bormașină cu acumulator cu percuție.

Bormașina clasică este destinată găuririi suprafețelor care nu sunt foarte dure, cum ar fi lemn, metal, plastic sau aluminiu. Dacă suprafața vizată este dură, cum este cimentul, asfaltul sau zidăria, ai nevoie de o bormașină cu percuție sau o bormașină cu rotopercutor.

Tipul de alimentare al celei mai bune bormașini

Poți să-ți achiziționezi o bormașină electrică sau o bormașină cu acumulator. Cea electrică nu are rază de mișcare la fel de mare, fiind alimentată de la priză, dar poți folosi un prelungitor. Dacă optezi pentru o bormașină cu acumulator și ai de efectuat lucrări grele, care necesită putere mare, acumulatorul de 18 V din litiu-ion este varianta potrivită. Pe piață vei găsi bormașini cu acumulator de la 7 V până la 20 V. Dacă nu ai de efectuat lucrări care necesită putere sporită, poți alege una de 12 V.

În cazul în care dorești o bormașina destinată găuririi lemnului, poți alege una de 7 V, care își va face treaba suficient de bine.

Funcțiile celei mai bune bormașini

Bormașinile pot fi folosite pentru înșurubare, perforare cu rotopercutor sau găurire. Dacă dorești o bormașină pentru uz casnic, pe care o vei folosi rar, ai varianta de a alege un mix între cea cu înșurubare și cea cu găurire.

Sunt bormașini cărora le poți regla rotațiile pe minut în funcție de materialul cu care lucrezi. Acest tip de bormașină este de preferat să fie achiziționată de cineva care o folosește des și pentru materiale diferite.

Alege-ți dintr-o gamă variată de produse cea mai bună bormașină, la cel mai bun preț: Click Aici.

Greutatea celei mai bune bormașini

Bormașinile ușoare și compacte, care au o putere mare sunt, în general, mai scumpe. La fel și cele profesionale.

Materialele din care este compusă bormașina sunt foarte importante, astfel că alege una cu mâner ergonomic și plastic de calitate.

Există trei tipuri de bormașini: cele destinate uzului casnic, cele din gama semiprofesionale și cele profesionale. Prețul crește în funcție de categorie. Una dedicată profesioniștilor va avea un preț mai ridicat, față de cea pentru hobby-uri.

Brandurile în care poți avea încredere sunt: Bosch, Makita, Skil, Steinhaus și Bavaria.

În funcție de nevoile tale, achiziționeză-ți cea mai bună variantă, ținând cont de recomandarea de a nu investi mult într-o bormașină pe care o vei folosi o singură dată, sau de două ori pe an. De asemenea, dacă ești profesionist, nu-ți achiziționa o bormașină ieftină, pentru că în timp vei vedea cum costurile reparațiilor vor depăși costul unei bormașini de calitate.

Spor la cumpărături!

Bormașini de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *