Cum alegi cel mai bun videoproiector portabil?

cel-mai-bun-videoproiector-portabilUn videoproiector portabil este un dispozitiv care iti permite sa amenajezi acasa un adevarat cinematograf pentru rularea de filme pe un ecran imens sau sa te distrezi cu jocurile tale preferate.

In afara divertismentului de acasa, un videoproiector portabil este ideal si pentru diferite prezentari in cadrul unor conferinte, la scoala sau la serviciu. Redarea imaginilor se face usor si cu o claritate superioara.

In magazine, vei intalni numeroase modele, insa este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am realizat mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun videoproiector portabil, potrivit pentru tine.

Videoproiector portabil la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun videoproiector portabil in functie de rezolutia nativa?

Un factor esential la alegerea unui videoproiector portabil este rezolutia nativa a aparatului, care poate fi: 800 x 600, 1280 x 720 pixeli,1920 x 1080 pixeli etc.

Videoproiector portabil cu rezolutie nativa de 800 x 600 pixeli – acest model ofera o claritate si o vizibilitate foarte buna. Acest dispozitiv dispune de tehnologia DLP pentru a reflecta lumina. Are un grad de acoperire de 96%, iar culorile sunt intense. Se poate folosi pentru prezentari la scoala, conferinte si simpozioane. Aparatul are o luminozitate ridicata, 3200 de lumeni, un contrast 13000:1 si conectori multipli VGA, SV, mini USB. Aspectul imaginii este 4:3, iar semnalul video poate fi NTSC / PAL / SECAM. Are un pret accesibil.

Videoproiector portabil cu rezolutie nativa de 1920 x 1080 pixeli – este un dispozitiv de ultima generatie, care ofera imagini Full HD, de calitate superioara. Poti rula orice fel de filme, jocuri sau fotografii pe ecranul ales de tine. Experienta audio este una deosebita, deoarece aparatul dispune de un difuzor de 10 W, cu un bass adanc si natural. Poti realiza o imagine uriasa de 2,54 metri de la o distanta foarte mica, de doar 1,5 metri! Poti reda de pe un media player Blu-Ray continut video de 1080p, cu o acuratete excelenta. Cu ajutorul acestui videoproiector iti poti crea un cinematograf la tine acasa. Contrastul este uimitor de 10000:1, iar aspectul imaginiii este de 16:9. Dispune de conectori multipli, precum RS232, USB tip B, HDMI. 

Videoproiector portabil la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun videoproiector portabil in functie de luminozitate?

Un aspect important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui videoproiector portabil il reprezinta luminozitatea. Valoarea acesteia este de 400 – 1000 de lumeni pentru dispozitivele standard, care ofera in general rezolutii native ale imaginii destul de mici de 320 x 240 pixeli.

Pentru a avea imagini foarte bune, cu o claritate excelenta, este nevoie sa optezi pentru un aparat care ofera o luminozitate sporita, de 2000 – 3200 de lumeni. Acesta iti da posibilitatea sa rulezi imagini la o rezolutie nativa Full HD.

Videoproiector portabil la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun videoproiector portabil in functie de conectivitate?

Este bine sa optezi pentru un videoproiector portabil care dispune de o multitudine de conectori precum: audio, RS 232, SV, VGA, IR, USB, HDMI.

Astfel, vei avea posibilitatea sa realizezi conexiunea cu diverse dispozitive, calculator, smartphone, consola de jocuri etc. 

Videoproiector portabil la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun videoproiector in functie de distanta fata de ecran?

Poti alege un videoproiector portabil care ofera imagini de claritate de la doar 1,5 – 2 metri.

Insa daca ai nevoie de o proiectie de la distanta mai mare (3 – 6 metri), atunci poti opta pentru un dispozitiv cu o luminozitate mai mare, de minimum 2000 de lumeni.

Videoproiector portabil la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *