Cum alegi cel mai bun DVR?

cel mai bun DVRIn cazul montarii unui sistem de supraveghere este necesar si un DVR (digital video recorder) performant care sa faca fata redarii si stocarii imaginilor. Dispozitivul asigura furnizarea in timp real a semnalului video la distanta, prin internet.

Fluxul de imagini venit de la camerele video de supraveghere dintr-o locuinta, incinta sau spatiu, se inregistreaza pe hard-disk-ul extern sau al PC-ului. El poate fi vizualizat oricand, pe monitorul calculatorului.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de dispozitive, insa este destul de dificil sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun DVR, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la DVR: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun DVR in functie de rezolutia video?

DVR-urile pot fi de mai multe feluri in functie rezolutia video a imaginilor, astfel: 1280 x 720 pixeli, 1920 x 1080 pixeli, 3840 x 2160 pixeli.

DVR cu rezolutie 1280 x 720 pixeli – este un recorder video digital care ofera o rezolutie a imaginilor redate si inregistrate tip HD ready. Acest dispozitiv are avantajul ca are un pret mic si dispune de codecul video de compresie H.264, un standard avansat. Acesta reduce dimensiunea unui fisier video cu mai mult de 80% in comparatie cu formatul JPEG si 50% mai mult decat MPEG-4. Poti viziona imagini de la locuinta personala sau de la firma, de la distanta, pe un smartphone, laptop sau PC, cu ajuotrul unui DVR.

DVR cu rezolutie 1920 x 1080 pixeli – acest model este unul avansat, oferind o rezolutie video a imaginilor Full HD. Dispozitivul are un pret accesibil, el putand monitoriza spatii mediii, putandu-se observa detalii semnificative pana la o distanta de 14 – 16 metri. Dispune de 25 de cadre pe secunda pentru fiecare canal video. Este recomandat pentru monitorizarea locuintei, a birourilor sau a parcarilor, curtilor.

DVR cu rezolutie de 3840 x 2160 pixeli – recorderul este unul de ultima generatie, el avand rezolutia imaginii Ultra High Definition 4k si compresia prin codecul H.264+. Acesta poate fi folosit pentru monitorizarea spatiilor cu dimensiuni mari. Permite recunoastere faciala, detalii de pana la 40 de metri. Poate inregistra pe 8 canale video, iar pe 4 dintre acestea permite inregistrarea cu 25 de cadre pe secunda.

Profită de Oferta actuală eMAG la DVR: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun DVR in functie de numarul de canale video?

DVR-urile pot fi de mai multe feluri in functie de numarul de canale video, astfel: cu 4, 8, 16, 24, 32.

DVR cu 4 canale – acest aparat este unul standard si permite redarea sincrona a 4 canale. Ramane la alegerea ta rezolutia DVR-ului, care poate fi de la 1MP pana la 5MP, in functie de marimea spatiului monitorizat si de calitatea imaginii dorite. Stabiliti de la inceput cate camere de supraveghere video aveti nevoie, care sa fie similar cu numarul de canale ale aparatului.

DVR cu 8 canale – acest recorder este unul avansat si poate reda imagini la rezolutie Full HD sau Ultra HD 4K, in functie de model. El utilizeaza cea mai buna compresie video H.264, MPEG-4 Part 10 sau AVC, standarde avansate de codare. Imaginile stocate pe aparat pot fi vazute in timp real pe un smartphone sau calculator.

DVR de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *