Cum alegi cel mai bun tuner digital?

cel mai bun tuner digitalUn tuner digital iti ofera posibilitatea vizionarii posturilor de televiziune pe un calculator sau TV, in functie de necesitatile tale. Acest model dispune de standardele DVB-C, DVB-T si DVB-T2, astfel ca poti receptiona televiziunea prin cablu sau terestra.

Insa, cel mai populat tuner digital este cel pentru laptop sau desktop care preia practic semnalul oferit de furnizorii de televiziune din tara noastra, fiind compatibil cu acestia.

Pe piata, vei intalni diverse astfel de dispozitive, dar este destul de complicat sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit in randurile de mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun tuner digital, potrivit pentru tine.

Tuner digital la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun tuner digital in functie de tip?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui tuner digital il reprezinta tipul acestuia, care poate fi: pentru TV, pentru calculator sau pentru consola de jocuri.

Tuner digital pentru TV – acest model iti permite sa vizionezi posturile de televiziune de la operatorii de cablu din tara noastra.  Dispune de tuner tip DBD-C si DVB-T si DVB-T2. Suporta codarea in formatele MPEG-2, MPEG-4, precum si H.264.

Tuner digital pentru calculator – poate fi un dispozitiv care se conecteaza la orice laptop si calculator, putand vedea pe monitor canalele TV oferite de companiile de televiziune. Este compatibil cu semnalul digital transmis de furnizorii de posturi TV. Functioneaza in standardele DVB-C pentru retelele de cablu, DVB-T pentru cele terestre din Romania, DVB-T2 pentru alte tari.

Tuner digital pentru consola – este un accesoriu lansat de anumite companii care produc console de jocuri, pentru vizionarea unor canale de televiziune pe TV. 

Tuner digital la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun tuner digital in functie de model?

Tunerele digitale pot fi in functie de model de doua feluri, astfel: externe si interne.

Tuner digital extern – acest model poate fi sub forma unui stick prevazut cu conectare prin USB si poate poate fi intrebuintat pe un desktop, laptop sau atasat unui televizor. Permite vizualizarea canalelor TV digitale transmise in format HD. Instalarea se face doar in cateva minute.

Tuner digital intern – este un dispozitiv care se poate monta in interiorul unui calculator, indiferent daca este desktop sau laptop. Cu ajutorul acestuia poti viziona pe monitor posturile de televiune transmise de retelele de cablu.

Tuner digital la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun tuner digital in functie de caracteristici?

Tunerele digitale dispun de diferite caracteristici, precum inregistrarea video si audio a emisiunilor preferate difuzate de posturile de televiziune.

Acest lucru il poti face pe un calculator sau hard disk extern.

De asemenea, unele tunere digitale ofera si posibilitatea receptionarii posturilor de radio, precum si functia PIP (picture in picture), care permite vizionarea simultana a unui post TV si inregistrarea altuia.

Tuner digital la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *