Cum alegi cel mai bun print server?

print server emagUn print server este un dispozitiv care permite crearea unei retele de imprimare in cadrul unei firme sau companii. Astfel, cu ajutorul acestui dispozitiv se asigura accesul la o imprimanta pentru mai multe caculatoare si utilizatori.

Instalarea si administrarea unui print server sunt foarte usoare, iar majoritatea acestor dispozitive sunt compatibile cu imprimantele existente pe piata, in prezent.

In magazine, vei intalni diverse astfel de produse, dar este destul de complicat sa gasesti, cu rapiditate, unul adecvat.

De aceea, am realizat mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun print server, potrivit pentru tine.

Print server la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun print server in functie de conexiune?

Un print server poate dispune de o conexiune prin cablu USB si / sau de una tip wireless.

Print server cu fir – acest model se poate conecta printr-un cablu USB la imprimanta, facand accesul in retea rapid, asigurand viteze de transfer de 10 pana la 100 MB/s. Imprimanta poate fi amplasata oriunde este nevoie, iar toti pot impartasi accesul la aceasta.

Print server wireless – dispozitivul permite pe langa legatura prin cablu si o conexiune wireless, foarte practica in special in cladirile de birouri, banci, firme de imprimare, mai ales cand sunt mai multi utilizatori.

Cum alegi cel mai bun print server in functie de compatibilitatea cu sisteme de operare?

Este esential ca un print server sa fie compatibil cu tipul de imprimanta pe care il ai, precum si cu protocolul de retea utilizat in cladire, locuinta, birou, dar si cu sistemul de operare al calculatoarelor (Windows, Linux, Mac etc.).

Cum alegi cel mai bun print server in functie de protocoalele de imprimare?

Atunci cand alegi un print server trebuie sa te asiguri ca acest dispozitiv suporta diverse protocoale de retea, precum TCP / IP (pentru internet), IPX / SPX (pentru retele Netware), NetBEUI (pentru sistemul Windows) , Apple Talk (pentru sistemul MAC), LPR, IPP / SMB, RAW TCP, Telnet etc.

Print server la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun print server in functie de caracteristici tehnice?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui print server il reprezinta caracteristicile tehnice ale acestuia.

Una dintre acestea este optiunea de stocare , care are rolul de depozitare a fisierelor transmise intr-un folder temperar, de unde se vor transmite pe rand.

De asemenea, acest dispozitiv permite si functia de asteptare pentru documentele trimise spre imprimare de catre toti utilizatorii.

In cazul in care ai o imprimanta multifunctionala atunci este recomandat sa achizitionezi un print server care dispune, pe langa functia clasica, si de cele de scanare, trimitere faxuri si cititor de carduri.

O alta caracteristica pe care sa o verifici la cumpararea unui print server este tipul porturilor, care poate fi USB si / sau RJ-45 (ultimul este pentru conectarea la internet, prin router).

Print server la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *