Cum alegi cel mai bun tub termocontractabil?

tub termocontractabilUn tub termocontractabil este un produs folosit in special la izolarea legaturilor electrice, in situatia cand doua conductoare sunt imbinate cu ajutorul unor mufe de aluminiu sau cupru.

Este esential de stiut faptul ca un tub termocontractabil se muleaza pe o legatura electrica in prezenta unei surse de caldura, cum ar fi o suflanta, o lampa de gaz sau o bricheta.

Un mare avantaj al unui tub termocontractabil este faptul ca lucreaza intr-un interval de temperatura foarte larg, asigurand conditiile optime de izolare, indiferent daca este vara sau iarna.

De asemenea, estetica acestui produs este remarcabila, iar rezistenta este sporita. Se poate efectua si un marcaj usor al firelor elctrice.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de produse, insa este destul de complicat sa alegi unul adecvat.

De aceea, am intocmit in randurile de mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun tub termocontractabil, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la tub termocontractabil: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun tub termocontractabil in functie de utilizare?

Tuburile termocontractabile pot fi de doua feluri in functie de utilizare: de exterior si de interior.

Tub termocontractabil de exterior – acest model este specific pentru utilizarea in exterior. Acesta poate avea diferite lungimi si diametre. Spre exmplu, pot avea diametre de 1mm, 2,5 mm, 3,5 mm, 5 mm, 7 mm, 8 mm,10 mm, 13 mm etc.

Tub termocontractabil de interior – acest model se foloseste in interiorul cladirilor, indiferent ca este vorba de un apartament, casa sau cladire de birouri. Este ideal pentru izolarea cablurilor electrice. In prezenta unei surse de caldura el se strange pe legatura electrica. Imbinarea se poate efectua pe o lungime mare si are o rezistenta sporita, in timp. Exista produse cu diverse diametre si lungimi.

Profită de Oferta actuală eMAG la tub termocontractabil: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun tub termocontractabil in functie de materialul izolatiei?

Tuburile termocontractabile pot fi de mai multe feluri in functie de materialul izolatiei, astfel: plastic, cauciuc etc.

Tub termocontractabil din plastic – acest model este utilizat pentru izolarea cablurilor electrice, in cazul in care conductoarele sunt imbinate cu ajutorul unor mufe. Produsul are temperatura de operare situata in intervalul cuprins intre – 55 grade C si +125 grade C. Poate fi folosit atat la casa, cat si la birou.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la tub termocontractabil: CLICK AICI.

Tub termocontractabil din cauciuc – este un model care se utilizeaza pentru izolarea cablurilor. Acest produs se incalzeste cu flacara si apoi se muleaza peste firele din interior. Exista modele pentru folosirea in exterior si in interior. Are un pret accesibil.

Cum alegi cel mai bun tub termocontractabil in functie de sectiunea cablului?

Un aspect important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui tub termocontractabil il reprezinta sectiunea cablului, care poate fi: 0, 75 mm, 2,5 mm, 3,5 mm, 4,5 mm etc.

Tub termocontractabil de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *