Cum alegi cel mai bun recuperator de caldura?

cel mai bun recuperator de calduraUn recuperator de caldura reprezinta un sistem de ventilatie care este destinat normalizarii microclimatului dintr-o incapere si eliminarii riscului de aparitie a condensului, umezelii, mucegaiului si igrasiei.

Trebuie mentionat faptul ca un recuperator de caldura este conceput sa functioneze non-stop, el avand un consum redus de energie electrica. El este din ce in ce mai popular, fiind montat in foarte multe locuinte si spatii comerciale.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de sisteme, dar este destul de complicat sa gasesti unul adecvat.

De aceea, in randurile de mai jos am intocmit un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun recuperator de caldura, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la recuperator de caldura: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun recuperator de caldura in functie de utilizare?

Recuperatoarele de caldura pot fi de mai multe feluri in functie de utilizare: pentru zona rezidentiala, comerciala si industriala.

Recuperator de caldura pentru zona rezidentiala – este un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura, care asigura in permanenta un flux de aer proaspat. Elimina aparitia condensului pe ferestre, a umiditatii din locuinta si previne producerea mucegaiului si a igrasiei. Se poate alege un model care are debitul aerului admis de 115 m3 / ora si cel evacuat de 105 m3 / ora. Aparatul are o eficienta energetica de 91% si o putere de 32 W. Este recomandat a fi instalat la casa, apartament, dar si in spatii de birouri, pentru o suprafate mici si medii.

Recuperator de caldura pentru zona comerciala – acest model este unul care asigura un debit de aer admis mai mare de 235 m3 / ora si evacuat de 220 m3 / ora. Dispozitivul se preteaza pentru suprafete medii. Este recomandat pentru zone comerciale, de birouri, scoli, hoteluri etc. Asigura un procent de 93% al eficientei energetice.

Recuperator de caldura pentru zona industriala – produsul este utilizat in cazul spatiilor foarte mari, cu suprafete foarte mari. Sistemul asigura un aer proaspat, fara pierderi de caldura. Debitul de aer admis este de 650 m3 / ora, iar cel evacuat de 610 m3 / ora. Are eficienta energetica cuprinsa intre 51 si 74%. Acest model este recomandat pentru centre comerciale, bazine, piscine, cluburi, hale industriale etc.

Profită de Oferta actuală eMAG la recuperator de caldura: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun recuperator de caldura in functie de suprafata camerei?

Recuperatoarele de caldura pot fi de mai multe feluri in functie de suprafata camerei, astfel: pentru 20 – 60 m2, 80 – 120 m2, 160 – 300 m2.

Recuperator de caldura pentru 20 – 60 m2 – acest sistem de ventilatie cu recuperare de caldura are un pret accesibil si un consum de energie scazut. Este ideal pentru eliminarea bioxidului de carbon si a altor poluanti din camera. Se poate alege un model cu un debit admis de aer de 100 – 115 m3 / ora. Este ideal pentru locuinte si zone rezidentiale.

Recuperator de caldura pentru 80 – 120 m2 – modelul trebuie sa asigure un debit de aer admis sporit, de 200 – 250 m3 / ora, pentru a face fata unui spatiu mai mare. Este indicat sa se utilizeze in magazine, showroom-uri, birouri, hoteluri, spitale etc.

Recuperator de caldura pentru 160 – 300 m2 – acest sistem de ventilatie este unul mai puternic si cu un pret destul de mare. Debitul sau de aer admis trebuie sa fie de 500 – 650 m3 / ora. Sistemul este potrivit pentru hale industriale, fabrici, cluburi sportive, piscine etc.

Recuperator de caldura de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *