Cum alegi cel mai bun detector de cabluri electrice?

detector de cabluri electriceEste recomandat sa dispunem de un detector de cabluri electrice, atunci cand dorim sa facem diferite lucrari de modernizare ale unei locuinte, pentru a nu va expune unor pericole.

Am incercat cu totii sa facem niste gauri in perete pentru a pune un raft sau un suport. Insa, nu am stiut ca putem da peste cablurile electrice ale instalatiei din locuinta.

Prin urmare, un asemenea dispozitiv este foarte util. In magazine, vei intalni numeroase astfel de aparate, dar este destul de greu sa gasesti unul adecvat, mai ales pentru cei neinitiati.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun detector de cabluri electrice, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la detector de cabluri electrice: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun detector de cabluri electrice in functie de sistemul de avertizare?

Detectoarele de cabluri electrice pot fi de mai multe feluri in functie de sistemul de avertizare: cu semnale sonore, cu indicator luminos sau cu ambele.

Detector de cabluri electrice, cu avertizare sonora – acest dispozitiv dispune de un sistem de avertizare sonora, care te atentioneaza atunci cand detecteaza cabluri electrice in perete, aflate sub tensiune.

Detector de cabluri electrice, cu avertizare luminoasa – acest aparat dispune de un ecran tip LED, unde exista un sistem de semaforizare, care indica detectarea conductorilor prin care trece un curent electric. In cazul aparitiei unui indicator de culoare verde pe display, atunci nu exista niciun pericol, la galben este atentionare, iar la rosu este interzis sa dai gauri in perete.

Profită de Oferta actuală eMAG la detector de cabluri electrice: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun detector de cabluri electrice in functie de caracteristici?

Un detector de cabluri electrice poate avea diverse caracteristici si de aceea este recomandat sa alegi un dispozitiv mai complex, care poate gasi orice fel de conductor electrici in pereti si tavan, precum si alte obiecte din metal, tevi, conducte sau obiecte de lemn.

De asemenea, o caracteristica importanta de care trebuie sa tii seama la alegerea unui detector de cabluri electrice este adancimea de scanare a peretilor. Exista modele clasice care localizeaza cabluri electrice / de alimentare de pana la 76 mm, iar tevile de fier, cupru si aluminiu, precum si grinzile de lemn pana la 38 mm.

Dar, poti opta pentru un aparat mai performant care permite o scanare mai in profunzime (atunci cand peretii tai au o grosime mai mare) de pana la 12 cm.

Este necesar sa verifici si temperatura de functionare a dispozitivului, practiv intervalul de masurare. Acesta trebuie sa fie unul larg, spre exemplu intre -10 grade C si + 40 de grade C, ceea ce iti permite sa realizari scanari interioare in tot cursul anului, indiferent de anotimp.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la detector de cabluri electrice: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun detector de cabluri electrice in functie de alimentare?

Un alt aspect pe care sa il iei in considerare atunci cand alegi un detector de cabluri electrice il reprezinta modul de alimentare.

De regula, acest dispozitiv este pe baza de baterii, spre exemplu 3 x 1,5 V, insa durata de functionare nu este foarte mare.

Poti opta pentru un aparat care dispune de o baterie mai puternica de 9V, cu o rezistenta mai mare, in timp.

Detector de cabluri electrice de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Citeste si:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *